Dagens tv-tablå för Viasat Film Classic

Filmhistoriens stora klassiker från alla epoker både när det gäller filmer, skådespelare och regissörer.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
Ex machina

Brittisk science fiction från 2015. Caleb, en ung internetkodare, väljs ut för att delta i ett experiment som kommer förändra världens syn på artificiell intelligens. En företagsledare ger honom i uppdrag att utföra ett test på Ava, en robot som innehåller den mest sofistikerade artificiella intelligens som någonsin har skapats. Men ingen av männen inser att denna intelligens kan ha en egen agenda. Skådespelare: Oscar Isaac, Alicia Vikander, Domhnall Gleeson.

Medverkande: Oscar Isaac, Alicia Vikander, Domhnall Gleeson
Regi: Alex Garland,

Mer omEx machina
07.55
The disappearance of Eleanor Rigby: Them

Amerikanskt romantiskt drama från 2013. Det en gång så lyckliga paret Eleanor och Conors tillvaro pajar helt då de förlorar sitt barn. Plötsligt är de främlingar för varandra, och sig själva. I denna sista del får vi en sammanfattning av händelseförloppet. The Disappearance of Eleanor Rigby är uppdelad i tre filmer: Him, Her och Them. Skådespelare: Nina Arianda, Viola Davis, Bill Hader, James McAvoy, Jessica Chastain.

Medverkande: Nina Arianda, Viola Davis, Bill Hader, James McAvoy, Jessica Chastain
Regi: Ned Benson,

Mer omThe disappearance of Eleanor Rigby: Them
09.55
Apornas Planet: Uppgörelsen

Amerikansk action från 2014. Genetiskt evulotionerade apor som leds av apan Caesar stöter på människor som överlevt ett dödligt virus. Ingen av grupperna litar på den andra. Aporna som bor i en skog utanför San Francisco har levt i en tro om att människorna dött ut. När de båda grupperna träffar varandra ligger ett krig mellan arterna nära till hands. Skådespelare: Keri Russell, Andy Serkis, Gary Oldman.

Medverkande: Keri Russell, Andy Serkis, Gary Oldman
Regi: Matt Reeves,

Mer omApornas Planet: Uppgörelsen
12.00
The walk

Amerikansk äventyrsfilm från 2015. Tolv människor har gått på månen, men bara en man - Philippe Petit - är och kommer alltid att vara den enda som har gått balansgång mellan World Trade Centers två torn. Med vägledning av sin mentor, Papa Rudy, och med hjälp av ett osannolikt internationellt gäng övervinner Petit och hans team höga odds, svek och meningsskiljaktigheter och sätter planen i verket. The Walk är bio när den är som bäst och en chans för besökarna att uppleva känslan av att sväva på moln. Skådespelare: Émilie Leclerc, Mark Trafford, Inka Malovic, Joseph Gordon-Levitt, Guillaume Baillargeon.

Medverkande: Émilie Leclerc, Mark Trafford, Inka Malovic, Joseph Gordon-Levitt, Guillaume Baillargeon
Regi: Robert Zemeckis,

Mer omThe walk
14.00
Annapolis

Amerikanskt drama från 2006. Jake Huard trodde att alla hans drömmar skulle förverkligas när han blev intagen på den åtråvärda utbildningen på sjökrigshögskolan i Annapolis. Jake, som är osäker på om en vanlig kille från en fattig arbetarfamilj passar in vid den ansedda skolan, har en sista chans att visa att han har vad som behövs för att bli officer. Jake har inget att förlora och beslutar sig för att delta i en ökänt tuff boxningstävling och möta sin ärkefiende Cole. Skådespelare: Donnie Wahlberg, Jordana Brewster, McCaleb Burnett, James Franco, Tyrese Gibson.

Medverkande: Donnie Wahlberg, Jordana Brewster, McCaleb Burnett, James Franco, Tyrese Gibson
Regi: Justin Lin,

Mer omAnnapolis
16.00
The best of me

Amerikanskt romantiskt drama från 2014. En man och en kvinna återförenas 20 år efter att deras tonårsförälskelse slutat i katastrof. Hemligheter och skuld kommer upp till ytan, men också de gamla känslorna. Skådespelare: Luke Bracey, Liana Liberato, Gerald McRaney, Michelle Monaghan, James Marsden.

Medverkande: Luke Bracey, Liana Liberato, Gerald McRaney, Michelle Monaghan, James Marsden
Regi: Michael Hoffman,

Mer omThe best of me
18.00
Grace is gone

Amerikanskt drama från 2007. Stanley Phillips är en ung far till två döttrar. När hans fru omkommer i kriget i Irak kan Stanley inte förmå sig att berätta för sina två döttrar, Heidi och Dawn, om vad som hänt. Istället tar han med döttrarna på en lång resa till ett nöjesfält. Skådespelare: Alessandro Nivola, Marisa Tomei, Gracie Bednarczyk, John Cusack, Shélan O'Keefe.

Medverkande: Alessandro Nivola, Marisa Tomei, Gracie Bednarczyk, John Cusack, Shélan O'Keefe

20.00
The end of the tour

Amerikanskt drama från 2015. År 1996 ges romanen Infinite Jest ut och författaren David Foster Wallace går med på att skribenten David Lipsky gör honom sällskap på bokturnén. Resan blir en fem dagar lång konversation mellan två män som båda blir djupt påverkade av upplevelsen. Lipsky skriver sedan om intervjun i den bästsäljande boken Although of Course You End Up Becoming Yourself. Skådespelare: Jesse Eisenberg, Anna Chlumsky, Jason Segel.

22.00
The curse of the golden flower

Kinesisk action från 2006. Om en kejsarfamilj under Tangdynastins sista år. Den ondfulle härskaren håller sakta men säkert på att förgifta sin fru. Vad han inte vet är att hans hustru också smider diaboliska planer för hans undergång. Skådespelare: Ye Liu, Dahong Ni, Jay Chou, Yun-Fat Chow, Li Gong.

Medverkande: Ye Liu, Dahong Ni, Jay Chou, Yun-Fat Chow, Li Gong