Dagens tv-tablå för Viasat Film Classic

Filmhistoriens stora klassiker från alla epoker både när det gäller filmer, skådespelare och regissörer.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
Rachel getting married

Amerikanskt drama från 2008. Kym, en neurotisk före detta modell som tillbringat lång tid på rehabiliteringshem, kommer hem på permis för att närvara vid sin systers bröllop. Hennes familj gör sig redo för en härlig fest, men Kym drar upp gamla familjekonflikter till ytan och ser till att stämningen blir allt annat än festlig. Skådespelare: Mather Zickel, Bill Irwin, Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt.

Medverkande: Mather Zickel, Bill Irwin, Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt
Regi: Jonathan Demme,

Mer omRachel getting married
08.00
Mr Holmes

Brittiskt drama från 2015. Året är 1947 och Sherlock Holmes har varit pensionerad i trettio år, och kämpar med tidiga stadier av demens. Han reser till Japan i jakt på en växt som kan hjälpa honom att återfå sitt otroliga intellekt. Väl där bevittnar han förödelsen efter bombningen av Hiroshima, en otäck upplevelse som ger Holmes en tankeställare. När han återvänder till England bosätter han sig i en liten by där han blir vän med Roger, son till hans hushållerska mrs Munro. Roger påminner Holmes om fallet som gjorde att han gav upp karriären som detektiv, och Holmes tänker tillbaka på slutsatserna han drog den gången. Kommer han att återfå sin otroliga slutledningsförmåga eller blr han ett offer för sin sviktande mentala hälsa?. Skådespelare: Hiroyuki Sanada, Hattie Morahan, Laura Linney, Ian McKellen.

Medverkande: Hiroyuki Sanada, Hattie Morahan, Laura Linney, Ian McKellen
Regi: Bill Condon,

Mer omMr Holmes
10.00
2 ryk og en aflevering

Dansk dramakomedi från 2003. Jacob, Bo och Mikkel i en sömnig dansk förort. Skolan är jobbig, och den fritiden spenderas på videobutiken, snabbmatstället eller fotbollsplanen. Killarna gillar verkligen stora tuttar och fotboll. Vilket borde de välja?. Vägen till en tjejs bröst går via kärlek, och för Jacob betyder kärlek Mathilde. Bo är tillräckligt bra för proffsfotboll men han är i klorna på en äldre, självbelåten kille vid namn Jagger. Skådespelare: Cyron Bjørn Melville, Esben Smed Jensen, Niels Ellegaard, Jacob Krarup, Marie Bach Hansen.

12.00
Den bästa av mödrar

Svensk-finskt drama från 2005. Om den finske pojken Eero, som kommer till Sverige som krigsbarn under andra världskriget. Eero har svårt att anpassa sig till sin nya familj och känner sig sviken av sin riktiga mor. Mamman i den nya familjen har svårt att ta till sig pojken. Vi får följa deras trevande försök att bli en familj. Filmen är löst baserad på en roman av Heikki Hietamies. Medverkande: Heikki Hietamies, Skådespelare: Esko Salminen, Marjaana Maijala, Topi Majaniemi, Maria Lundqvist, Michael Nyqvist.

Medverkande: Esko Salminen, Marjaana Maijala, Topi Majaniemi, Maria Lundqvist, Michael Nyqvist
Regi: Klaus Härö,

Mer omDen bästa av mödrar
14.00
Where to invade next

Amerikansk dokumentär från 2015. För att visa USA att landet har mycket att lära sig från resten av världen reser Michael Moore jorden runt för att se hur olika samhällen fungerar. Från de liberala metoderna i ett norskt fängelse till den progressiva kvinnorörelsen i Tunisien. Vilka fördelar och idéer tar han med sig hem från de ”erövrade” länderna till frihetens land?.


Regi: Michael Moore

Mer omWhere to invade next
16.00
Imagine me & you

Brittisk-tysk komedi från 2005. Rachel ska äntligen gifta sig med sin barndomskärlek och bäste vän Heck. På väg uppför altargången möter hennes ögon en annan vacker kvinnas blick, något som utlöser en helt galen och ömsesidig attraktion. En frestelse som inte kan ignoreras även om man precis har gift sig!. Skådespelare: Matthew Goode, Celia Imrie, Anthony Head, Piper Perabo, Lena Headey.

Medverkande: Matthew Goode, Celia Imrie, Anthony Head, Piper Perabo, Lena Headey
Regi: Ol Parker,

Mer omImagine me & you
18.00
The twilight saga: Breaking dawn part 1

Amerikansk fantasy från 2011. Efter bröllopet tillbringar Bella och Edward sin smekmånad i Brasilien. Men den får ett abrupt slut när de upptäcker att Bella är gravid. Barnet tär på Bella och hon bär det med fara för sitt liv, vilket gör vännen Jacob rasande och Edward förtvivlad. Samtidigt konspirerar Volturi för att göra sig av med Cullens en gång för alla. Skådespelare: Robert Pattinson, Taylor Lautner, Kristen Stewart.

Medverkande: Robert Pattinson, Taylor Lautner, Kristen Stewart
Regi: Bill Condon,

Mer omThe twilight saga: Breaking dawn part 1
20.00
Paper towns

Amerikanskt drama från 2015. Quentin har varit besatt av granntjejen Margo så länge han kan minnas. Men de hänger i olika cirklar. Tills den kväll då Margo klättrar in genom hans fönster och bjuder med honom på en natt fylld av äventyr. Men just som han tror att han äntligen har en chans försvinner hon. Skådespelare: Cara Delevingne, Halston Sage, Nat Wolff.

Medverkande: Cara Delevingne, Halston Sage, Nat Wolff
Regi: Jake Schreier,

Mer omPaper towns
22.00
The drop

Amerikansk thriller från 2014. Bob arbetar som bartender på en liten sylta i Brooklyn som ägs av lokala gangsters. Han försöker att hålla en låg profil, men när baren utsätts för ett brutalt rån dras han in i en kriminell härva. Skådespelare: Noomi Rapace, James Gandolfini, Tom Hardy.

Medverkande: Noomi Rapace, James Gandolfini, Tom Hardy
Regi: Michaël R Roskam,

Mer omThe drop
00.00
Wild

Amerikanskt drama från 2014. När hennes mamma gick bort i cancer förvandlades Cheryl Strayeds liv till kaos, och hon började missbruka droger. Efter en smärtsam skilsmässa bestämde hon sig för att börja om på nytt i livet, med en 400 mil lång vandring genom den amerikanska vildmarken. Skådespelare: Laura Dern, Thomas Sadoski, Reese Witherspoon.

Medverkande: Laura Dern, Thomas Sadoski, Reese Witherspoon
Regi: Jean-Marc Vallée,

Mer omWild
01.55
Solace

Amerikanskt kriminaldrama från 2015. Den synska läkaren John Clancy har självmant isolerat sig från omvärlden, men det ändrar FBI-agenten Joe Merriweather på. Han ber Clancy om hjälp att spåra upp en smart seriemördare som är expert på att hålla sig undan. Mördaren sitter på en dold förmåga som leder till en rad oväntade vändningar och tragedier. Kan de stoppa honom innan han slår till igen?. Skådespelare: Abbie Cornish, Colin Farrell, Matt Gerald, Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan.

Medverkande: Abbie Cornish, Colin Farrell, Matt Gerald, Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan
Regi: Afonso Poyart,

Mer omSolace
03.35
Anna och kungen

Amerikanskt drama från 1999. Året är 1862 och Anna Leonowens har blivit änka och ensam med en son. Hon beslutar sig för att lämna sitt hemland England för att resa tusentals mil till ett land som nästan är okänt för västvärlden: Siam. Anna, som är lärarinna, ska undervisa landets kung Mongkuts 58 barn. Arbetet går till en början trögt, mötet med det nya landet blir en kulturchock mellan öst och väst. Anna lär sig snabbt att allt inte är lika enkelt som i England och hennes europeiska bakgrund kommer snart i konflikt med Mongkuts österländska. Men när Mongkut upptäcker att utländska krafter försöker störta honom kämpar Anna och kungen sida vid sida. Deras kamp utvecklar sig till en djup vänskap och Anna upptäcker att kungen är en stor man med visioner. Skådespelare: Kay Siu Lim, Randall Duk Kim, Melissa Campbell, Mano Maniam, Keith Chin, Syed Alwi, Jodie Foster, Chow Yun-Fat, Tom Felton, Bai Ling.

Medverkande: Kay Siu Lim, Randall Duk Kim, Melissa Campbell, Mano Maniam, Keith Chin, Syed Alwi, Jodie Foster, Chow Yun-Fat, Tom Felton, Bai Ling
Regi: Andy Tennant,

Mer omAnna och kungen