Dagens tv-tablå för Viasat Explorer

Viasat Explorer är kanalen för dig som gillar spänning och äventyr. Här ser du dokumentärfilmer om vildmarksexpeditioner, kriminalfall och terrordåd. Serier om fascinerande människor och skildringar av extrema natur- och väderförhållandenVälj ett annat datum
Tid Program
06.00
Innovation nation

Brittisk dokumentärserie från 2014. Mannen som uppfann digitalkameran ochden fascinerande berättelsen om USA:s presidentlimousin. Med uppfinnarna bakom robotormen som kan rädda folk och innovatörerna bakom transparenta solpaneler.

06.20
Jade fever

Kanadensisk dokumentärserie från 2014. Robin försöker trotsa fysikens lagar när han transporterar en gigantiskt barack till deras inmutning på Wolverine Mountain. En allvarlig olycka chockerar Jade City.

06.45
Air rescue

Australisk dokumentärserie från 2013. En motorcyklist faller ned från en klippkant och fastnar i ravinen. När en familj åker vattenskidor råkar en nygift ut för en olycka. Dessutom hänger en ung pojkes liv på en skör tråd.

07.10
På ädelstensjakt

Amerikansk realityserie från 2015. Familjen Busse går under jorden för att utvinna guld. Samtidigt hittar familjen Cardwell sin största gömma av mineraler hittills, och även familjen Dorris lägger vantarna på några dyrgripar.

07.55
Charley Boormans galna världsresa

Brittisk dokumentärserie från 2008. Äventyraren Charley Boorman beger sig ur på sitt livs resa: hela vägen från Irland till Sydney i Australien. Genom 25 länder, med hjälp av 112 olika transportmedel.

08.50
Big angry fish

Nyzeeländsk dokumentärserie från 2015. Bogserad. Milan och Nathan ger sig ut i en kajak för att fånga havsgös men lyckas inte särskilt väl, innan något ger Nathan en ordentlig åktur.

09.35
Wicked inventions

Brittisk dokumentärserie från 2015. Glidflygplan. Glidflygplan är lätta och motorlösa, och numera används de främst för nöjes skull. Men under andra världskriget transporterade man bland annat trupper och utrustning med dem.

10.00
Wicked inventions

Brittisk dokumentärserie från 2015. Metalldetektorn. Metalldetektorn ursprungliga syfte var att hitta malm, men utvecklades sen för att upptäcka blindgångare i efterkrigstidens Frankrike. Det blir även en närmare titt på hur militären förr använde ballonger och gummi.

10.25
UFO's: Declassified

Kanadensisk dokumentärserie från 2014. En närmare titt på Roswell-incidenten. Den här gången med tester som kan visa, bortom alla tvivel, huruvida det kraschade ufot var från jorden eller en annan planet.


11.20
Graveyard carz

Amerikansk dokumentärserie från 2012. Den otroligt sällsynta Charger Daytonabilen är långt ifrån färdig. Mark och gruppen jobbar dubbla skift för att få karossen klar så att bilen kan målas.

12.05
Cold water cowboys

Kanadensisk dokumentär från 2014. Fiskarlist. Kapten Tiller är fast besluten att komma först till platsen där han brukar fiska piggvar. Han slår vad med en annan kapten att han kommer dit först, men kommer havet att vara nådigt?.

12.55
Timmerkungarna

Kanadensisk dokumentärserie från 2014. Joel gör allt han kan i hopp om att kontraktet för fyra stugor i Michigan kan ge en order på 16 till. Samtidigt förvandlas Andres simpla köksrenovering till ett större jobb än förväntat.

13.40
På ädelstensjakt

Amerikansk realityserie från 2015. Familjen Dorris lämnar maskinerna bakom sig när de söker efter värdefulla mineraler. Amanda, Rich och familjen Busse dyker upp på en show där Rich får fantastiska nyheter.

14.25
Jade fever

Kanadensisk dokumentärserie från 2014. Teamet drabbas av en hel del otur och alla kommer på kreativa lösningar som kan skrämma iväg otursdemonerna.

14.50
Air rescue

Australisk dokumentärserie från 2013. Sextiofemåriga Dave sysslar med surfski. Han blir attackerad och biten av en vithaj när han tränar i havet.

15.15
Engineered

Brittisk dokumentärserie från 2007. Varför är glaset på en självlysande glödlampa vitt och inte transparent? Och vad är det för ingrediens som ger ett ölmärke sin distinkta smak?.

16.05
Från rishög till vrålåk

Amerikansk dokumentärserie från 2013. Felix fastnar för en 1987 El Camino och Patrick försöker att behålla sitt rykte när han tar sig an en 1991 Harley Davidson.

16.55
Farliga vägar

Brittisk dokumentärserie från 2011. Komikerna Rhod Gilbert och Greg Davies försöker bila genom det bergiga Nepal. De startar sin resa vid Indiens kaotiska gräns för att sedan resa på de största vägarna, tvärsöver landet.

17.55
Brojects

Kanadensisk dokumentärserie från 2014. Den ultimata lekplatsen. Brödernas fruar vill att de bygger någonting för barnen. De bestämmer sig för att bygga den ultimata lekplatsen. Det blir en linbana, gungbrädor och en babygunga i vuxenstorlek som ska passa barn i alla storlekar.

18.15
Brojects in the house

Kanadensisk dokumentärserie från 2016. Sporthörnan. Basebollaget som bröderna håller på har chans att vinna en vimpel. De blir därför inspirerade att bygga ett arenalikt rumt för att kunna heja fram laget med stil!.

18.40
Det vilda norden

Amerikansk realityserie från 2015. Nu eller aldrig. Under vintern får pälsjägarna mota bort rovdjur, ta risken att korsa tunn is och ta sig igenom tät skog för att jaga pälsdjur.

19.30
Timmerkungarna

Kanadensisk dokumentärserie från 2013. Beat får problem när en trasig lastbil levereras, Bryan Jr bygger om en bar med en kompis, och Peter blir uppfinnare för att kunna lösa ett problem.

20.15
På ädelstensjakt

Amerikansk realityserie från 2015. Jackpott! 2. En återblick på några av de otäckaste ögonblicken på berget.

21.00
Extrem auktion

Kanadensisk dokumentärserie från 2013. Det är dag två för Ritchie Bros. septemberauktion i Edmonton. Med stora maskiner som lastbilar och släpvagnar handlar den här dagen om att dra in stora pengar.

21.20
Extrem auktion

Kanadensisk dokumentärserie från 2014. Efter fjolårets rekordår förbereder sig Ritchie Bros. för ett nytt succéår. Säsongen startar i Grande Prairie, Alberta, där förberedelserna inför årets första auktion är i full gång.

21.45
Demolition: The wrecking crew

Brittisk dokumentärserie från 2015. Kyltornen på ett kärnkraftverk rivas, men rivarna måste handskas med allmänhetens missnöje. En annan grupp ska riva en bro - men de har inte tiden på sin sida.

22.40
Farliga vägar

Brittisk dokumentärserie från 2011. Komikerna Rhod Gilbert och Greg Davies försöker bila genom det bergiga Nepal. De startar sin resa vid Indiens kaotiska gräns för att sedan resa på de största vägarna, tvärsöver landet.

23.40
Timmerkungarna

Kanadensisk dokumentärserie från 2015. Log Building for Dummies. Joel tvingas till sin stora frustration använda en andra klassens kran. Brian Jr. reser norrut för att ersätta en stuga som tragiskt nog brann ner för ett tag sedan.

00.30
Skarp eld

Amerikansk dokumentärserie från 2011. Pansardivisionens soldater på den amerikanska arméns nationella träningscenter förbereder sig för krig. Träningen är intensiv, med skarp eld från både karbingevär och stridsvagnar.

01.20
Extrem auktion

Kanadensisk dokumentärserie från 2013. Auktionen i Edmonton ser ut att bli den största septemberauktionen hittills och med en stor variation av objekt blir den troligen en publikfavorit.

01.45
Never ever (try this at home)

Kanadensisk dokumentärserie från 2013. Teddy Wilson och Norm Sousa gör en grill av en vattenspridare och försöker måla ett rum med en gräsklippare. De använder vetenskap och mat för att skapa sitt eget raketbränsle.

02.10
Never ever (try this at home)

Kanadensisk dokumentärserie från 2013. Programledarna Teddy Wilson och Norm Sousa byter däck utan domkraft, röker fisk på ett kreativt sätt. Och upptäcker sätt man inte bör öppna kassaskåp på.

02.40
SOS Alaska

Amerikansk dokumentärserie från 2013. Kustvakten skyndar för att rädda en besättning som lämnat skeppet, en man med svåra skador och en besättningsman med inre blödningar.

03.25
Full tank

Singaporiansk dokumentärserie från 2013. Miljöaktivisten Sean Lee-Davies förbereder sig för sitt livs resa. Han ska göra ett försök att bila från Singapore till Kambodja med biobränsle gjord på matlagningsolja.

03.50
Full tank

Singaporiansk dokumentärserie från 2013. På resans första etapp blir Sean Lee-Davies strandsatt i Kuala Lumpur.

04.15
Graveyard carz

Amerikansk dokumentärserie från 2014. Josh och Mark beställer delar till en sällsynt '70 Hemi Charger medan Daren och Royal nedmonterar suffletten på en ‘70 383 Barracuda cabriolet.

05.05
Salvagemasters

Brittisk-amerikansk dokumentärserie från 2013. Bärgningen av U-båten Kursk var den största undervattensbärgningen någonsin och blev en milstolpe i historien. Den betydde också att frågor om förlisningen kunde besvaras.