Dagens tv-tablå för TV4 Film

En filmkanal för alla i familjen med moderna klassiker från 70-, 80- och 90-talen, Oscarsbelönade storfilmer, smala kultfilmer, action och romantik samt minst en svensk film varje dag.Välj ett annat datum
Tid Program
11.05
Annie

Amerikansk familjekomedi från 1982. Annie är en föräldralös flicka som bor på ett barnhem i New York. När hon försöker rymma för att hitta sina föräldrar väntar en bestraffning. Men Annie räddas när miljardären Warbuck kommer till barnhemmet för att låna ett föräldralöst barn i en vecka i syfte att förbättra sin image. Skådespelare: Carol Burnett, Ann Reinking, Tim Curry, Aileen Quinn, Albert Finney.

Medverkande: Carol Burnett, Ann Reinking, Tim Curry, Aileen Quinn, Albert Finney
Regi: John Huston,

Mer omAnnie
13.40
En obekväm sanning

Amerikansk dokumentär från 2006. Här presenterar USA:s före detta vicepresident Al Gore bevis på att den globala uppvärmningen är ett faktum. Upplägget är att systematiskt lägga fram obestridliga och obekväma sanningar om jordens sargade tillstånd och människans roll däri.


Regi: Davis Guggenheim

Mer omEn obekväm sanning
15.40
Återstoden av dagen

Amerikanskt drama från 1993. I 1930-talets England på ett gods tjänstgör den trogne Butlern Stevens vid lord Darlingtons gods. På sitt gods tar lorden emot politiker från hela Europa och det gäller för Stevens att sköta sitt jobb klanderfritt. Men när hushållerskan miss Kenton ansluter sig till hushållet skakar det om Stevens inrutade liv. Skådespelare: Emma Thompson, James Fox, Anthony Hopkins.

18.25
21 gram

Amerikanskt drama från 2003. En tragisk olycka flätarsamman tre personers historier och deras liv kastas in i varandras. I olika sekvenser berättas vilka konsekvenser olyckan får för de inblandade och deras anhöriga. Skådespelare: Claire Pakis, Carly Nahon, Charlotte Gainsbourg, Benicio Del Toro, Sean Penn, Danny Huston, Naomi Watts.

Medverkande: Claire Pakis, Carly Nahon, Charlotte Gainsbourg, Benicio Del Toro, Sean Penn, Danny Huston, Naomi Watts
Regi: Alejandro González Iñárritu,

Mer om21 gram
21.00
En riddares historia

Amerikanskt äventyr från 2001. Berättelsen om den unge väpnaren William. Efter att hans mästare plötsligt dör, ger han sig ut på vägarna tillsammans med sina vapendragare Roland och Wat. Under resan stöter de på en okänd författare vid namn Chaucer. William, som saknar adlig bakgrund, övertalar Chaucer att förfalska ett dokument åt honom som ger honom en knekttitel och med sin nya, fina bakgrund kan han nu ställa upp i landets berömda turnerspel. Men William är inte bara ute efter ära och berömmelse, utan han har även andra dolda motiv i kikaren när han nu ger sig in i överklassens lekar. Skådespelare: Mark Addy, Laura Fraser, Alan Tudyk, Rufus Sewell, Heath Ledger, Paul Bettany, Shannyn Sossamon.

Medverkande: Mark Addy, Laura Fraser, Alan Tudyk, Rufus Sewell, Heath Ledger, Paul Bettany, Shannyn Sossamon
Regi: Brian Helgeland,

Mer omEn riddares historia
23.45
Stand by me

Amerikanskt draama från 1986. I en liten stad i Oregon möter vi en grupp vänner som drar ut på äventyr för att hitta liket efter en försvunnen tonåring. När de stöter ihop med stadens ligister, som också vill hitta liket, upptäcker grabbarna en styrka som de inte visste att de hade. De fyra vännerna är den känslige Gordie, den tuffe Chris, den orädde Teddy och fegisen Vern. Skådespelare: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss.

Medverkande: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Kiefer Sutherland, Richard Dreyfuss
Regi: Rob Reiner,

Mer omStand by me
01.30
Resident evil: Extinction

Brittisk-amerikansk rysare från 2007. Detta är den tredje och sista filmen baserad på videospelet Resident Evil. Alice befinner sig i Nevada-öknen tillsammans med Carlos Olivera, LJ Claire, K-Mart, och andra överlevande för att besegra det dödliga T-viruset och allt det onda. Sedan Alice togs till fånga av Umbrella Corporation har hon övermänskliga krafter och sinnen samt en fantastisk fingerfärdighet. Alla dessa krafter behövs om någon ska klara sig ur detta levande. Skådespelare: Iain Glen, Ashanti, Ali Larter, Milla Jovovich, Oded Fehr.

Medverkande: Iain Glen, Ashanti, Ali Larter, Milla Jovovich, Oded Fehr

03.20
Djävul i en blå klänning

Amerikansk thriller från 1995. Andra världskrigsveteranen Easy Rawlins söker arbete i Los Angeles under slutet av 1940-talet. Han får uppdraget att leta reda på en förrymd kvinna i slumkvarteren och ska belönas med hundra dollar om han lyckas. För sent upptäcker han att jobbet inte är så enkelt som det först såg ut att vara. Skådespelare: Tom Sizemore, Don Cheadle, Maury Chaykin, Denzel Washington, Jennifer Beals.

Medverkande: Tom Sizemore, Don Cheadle, Maury Chaykin, Denzel Washington, Jennifer Beals
Regi: Carl Franklin,

Mer omDjävul i en blå klänning
05.25
In good company

Amerikansk dramakomedi från 2004. Dan är en stilig medelålders man i reklambranschen som rår om sin familj. En dag får han en ny chef när hans reklambyrå köps upp av en större byrå. Den nye chefen, Carter, visar sig vara en frispråkig, på gränsen till kaxig, arbetsnarkoman som är hälften så gammal som Dan. Och inte nog med det, snart har Carter inte bara bjudit in sig själv på middag hos Dan utan även blivit kär i hans dotter. Röst: Paul Weitz, Skådespelare: Scarlett Johansson, Marg Helgenberger, Selma Blair, Dennis Quaid, Topher Grace.

Medverkande: Scarlett Johansson, Marg Helgenberger, Selma Blair, Dennis Quaid, Topher Grace