Dagens tv-tablå för SVT 24

SVTs kanal med nyheter, samhällsprogram och sport från hela världen.Välj ett annat datum
Tid Program
21.00
Hanna badar med en kändis

I det sjunde avsnittet får Hanna besök av barnidolen Farzad Farzaneh känd från Bolibompa, Skavlan Junior och Barnens pod. Det blir ett roligt snack om hur man berättar för någon att man är kär, sorg och skit som föräldrar säger. .

21.15
Insiativet (Initiativet)

Leo försöker snabbt få gruppen att återgå till sina vanliga rutiner efter den senaste tidens händelser. Torsdag innebär självförsvarskurs som vanligt. Juni stöter på en gammal bekant utanför lokalen, nämligen tidigare medlemmen Denver. .

Medverkande: Christoffer Nordenrot, Happy Jankell, Eos Karlsson, Linda Molin, Madeleine Martin, Simon J. Berger, Olle Sarri

21.30
Insiativet (Initiativet)

Under natten har en sten kastats in genom en ruta i lokalen. Leo håller det lite hemligt då han inte vill oroa gruppen i onödan. Som en skenmanöver anordnar han en fest. Under tiden höjer Leo beredskapen genom att sätta upp övervakningskameror. .

21.45
Gift vid första ögonkastet Australien

När fokus flyttas från vad som egentligen hände på bröllopsnatten är det dags för de tredje och fjärde paren att mötas vid altaret. Det blir kemi redan vid vigseln och talen under middagen är tårdrypande. .

22.35
Historieätarna

Erik och Lotta återupplever 1990-talet. Vuxna kan för första gången klä sig som sina barn och kokböcker ska inspirera istället för att instruera. Focaccia, bake off-bröd, mozzarella, wok, snabbnudlar och tacos slår igenom på bred front. .


23.35
Mitt i naturen

Du behöver inte ta dig till en exotisk plats långt bort för att uppleva fåglarnas vardagsdramatik - den finns överallt. I stan, på landet, i skogen och vid havsbanden. I kvällens avsnitt beger sig Magdalena Forsberg och Anders Lundin till Stockholm för att tävla mot varandra i ett artrally. Vem ser mest fåglar under en dag? .

00.35
El Cigala och tango

En het och intensiv konsert från tangons tempel i Buenos Aires, Gran Rex. Flamencostjärnan och grammyvinnaren från Madrid, El Cigala, ackompanjeras av Nestor Marconi på bandoneon och Juanjo Dominguez på gitarr. .

01.50
Röd sol över Nobels oljefält

Ingenjör Axel Blomgren reser 1910 till Baku för att ta anställning på Bröderna Nobels oljefält. Med hjälp av dagböcker, brev och unika filmbilder har filmaren Håkan Pieniowski skapat en berättelse om bröderna Nobels oljeimperium. .


Regi: Håkan Pieniowski