Dagens tv-tablå för SVT2

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.Välj ett annat datum
Tid Program
09.00
Prostitution och människohandel

Seminariet behandlar efterfrågan från ett nationellt och internationellt perspektiv med fokus på arbetet i myndigheter och frivilligorganisationer. Medverkande: Chris Heister, landshövding i Stockholm, Per Anders Sunesson, Sveriges ambassadör för arbetet mot människohandel, Patrik Cederlöf, Nationell samordnare mot prostitution och människohandel, Parul Sharma, CSR-ansvarig advokatfirman Vinge, och Anna Lagerdahl, kriminalinspektör Polismyndigheten region Bergslagen. Arrangör: Länsstyrelsen i Stockholm. Från 13/10.

10.20
Kommer pensionspengarna att räcka?

Hur ska pensionspengarna räcka till när vi både blir allt äldre och fler i Sverige?. Och hur blir det när många både vill och kanske måste jobba allt längre i livet?. Medverkande: Joakim Stymne, SPV:s generaldirektör, Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, och Kerstin Hessius, vd Tredje AP-fonden. Arrangör: Statens Tjänstepensionsverk (SPV). Från 5/10.

12.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

12.05
Kommer pensionspengarna att räcka?

Hur ska pensionspengarna räcka till när vi både blir allt äldre och fler i Sverige?. Och hur blir det när många både vill och kanske måste jobba allt längre i livet? Med Göran Hägglund, ordförande Pensionsmyndigheten. Arrangör: Statens Tjänstepensionsverk (SPV). Från 5/10.

13.00
Interpellationsdebatter

Direkt. Säkerhet och punktlighet på järnvägen. Interpellationsdebatter i riksdagen med Ibrahim Baylan (S), Anna Johansson (S) och Alice Bah Kuhnke (MP).

14.20
Vad kan Big Data lära oss om demokratin?

SCB:s demokratiseminarium. Det handlar om hur nya datakällor används för att få ökad kunskap inom demokratiområdet och FN:s arbete med att ta fram indikatorer för de globala målen. Professor Sören Holmberg avslutar med en kommentar om det förestående amerikanska presidentvalet. Arrangör: SCB. Från 7/10.

15.45
Politik i bokhyllan

Skotten i Köpenhamn. Författaren Niklas Orrenius intervjuas av Katarina Sandström. Från 18/10.

16.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

16.05
Hänt i dag

Pressträffar, kongresser och studiosamtal. För uppdaterad tablå se svt.se/svtforum.

16.15
Vetenskapens värld

Svenskt vetenskapsmagasin från 2016. Ifrågasatta åldersbedömningar. Efter årsskiftet ska medicinska åldersbedömningar åter börja göras på asylsökande personer som säger att de är under 18 år. Avsikten är att på ett vetenskapligt sätt avgöra om de ska behandlas som barn eller vuxna. Men ledande forskare menar att det i dag är vetenskapligt omöjligt att exakt koppla biologisk mognad till kronologisk ålder och att en tredjedel riskerar att tilldömas fel ålder. Vi möter de internationella forskare som tror på åldersbedömningar, men också de främsta brittiska kritikerna och Amir, vars framtid avgjordes av att han bedömdes som ett barn och blev välkomnad in i det svenska skolsystemet.

17.15
SVT Nyheter på lätt svenska

inga Detaljer.

17.20
Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

17.30
Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

17.45
Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

18.00
Engelska Antikrundan

Brittisk antikvitetsserie från 2009-10. Guernsey. 2012.

19.00
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2016. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande.

19.30
Förväxlingen

Turkisk dramaserie från 2014. När Hazal försöker ta livet av sig är det inte längre Gülseren och Dilara, utan Hazal och Cansu som ska bestämma sig för hos vem de vill bo.

20.00
Korrespondenterna

Svenskt utrikesmagasin från 2016. Dödsknarket. Drogen Fentanyl sprider sig som en dödlig farsot över världen – även i Sverige. Den dödade artisten Prince och är upp till 100 gånger starkare än heroin. Reportage från USA och Estland. Programledare: Bengt Norborg.

20.30
Jorden runt med Line

Norsk reseserie från 2015. Lines resa går vidare och hon ankommer till Iran. Här inser hon snabbt att det kommer att bli problematiskt att försöka ta sig fram med hjälp av vänner och följare på sociala medier.

21.00
Aktuellt

inga Detaljer.

21.39
Kulturnyheterna

inga Detaljer.

21.46
Lokala nyheter

inga Detaljer.

21.55
Nyhetssammanfattning

inga Detaljer.

22.00
Sportnytt

inga Detaljer.

22.15
Renskötarna

Svensk dokumentärserie från 2016. Familjen är det viktigaste för en renskötare, och vad man än gör så är familjen där och stöttar, vare sig man vill det eller inte.

22.45
Pappa nyktrar till

Dansk dokumentär. Med skakig kamera och kärlek till sin pappa går Kathrine in i hans alkoholiserade värld. Det som börjar som en film om social misär förvandlas till en varm och humoristisk historia, om en andra chans när det osannolika händer. UR. 1/6 i Kunskapskanalen.

23.45
Kronan - ett år efter skolattacken i Trollhättan

Svensk dokumentär från 2016. Det har gått ett år sedan en ensam maskerad gärningsman med svärd dödade tre personer på grundskolan Kronan i Trollhättan. Skolans dörrar har sedan händelsen varit låsta för utomstående, men för första gången har nu ett tv-team släppts in för att träffa elever och personal vars liv för alltid förändrats. Femtonårige Wahid höggs med svärd men överlevde mirakulöst. Tolvåriga Boshra låste in sig i ett klassrum och hörde polisskottet när gärningsmannen sköts. Rektorn Djeno fick veta att ”någon dödar barn” och försökte chockad varna elever och lärare. De drabbade och anhöriga berättar om vad som hände, om konsekvenserna och om hur man går vidare. Och om kampen för att ta tillbaka skolan. 21/10.

00.30
Förväxlingen

Turkisk dramaserie från 2014. När Hazal försöker ta livet av sig är det inte längre Gülseren och Dilara, utan Hazal och Cansu som ska bestämma sig för hos vem de vill bo. tidigare i dag.

01.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

01.05
Sportnytt

inga Detaljer.

01.20
Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

01.30
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

01.50
24 Vision

inga Detaljer.

02.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

02.05
Sverige!

Svenskt kulturmagasin från 2016. Gäst är Pernilla Wahlgren som är aktuell med egen realityshow och som Sunes mamma på scenen. I reportagen möter vi kvinnorna som vill modernisera bilden av fäbokvinnorna och familjen som i fem generationer snidat fioler.

02.35
24 Vision

inga Detaljer.

03.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

03.05
Sverige idag

Nyhetsmagasin. Nyheter från hela Sverige – från Umeå. SVT1 tidigare idag.

03.35
24 Vision

inga Detaljer.

04.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

04.05
24 Vision

inga Detaljer.

05.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.