Dagens tv-tablå för SVT1

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

06.05
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

06.25
Gomorron Sverige

Nyhetsmagasin. Dagsaktuella gäster i intervjuer, debatter och diskussioner i soffan varje kvart. Tips om mat och resor och recensioner av film och böcker med mera. SVT Nyheter varje halvtimme med start 06.30. Vädret varje halvtimme med start 06.37. Sportnytt sänds kl 07.05, 08.05 och 09.05. Lokala nyheter sänds varje halvtimme med start 07.10. Läs text-tv sid 679.

10.00
Engelska Antikrundan

Brittisk antikvitetsserie från 2008-09. Dumfries House.

11.00
Fråga doktorn

Svenskt hälsomagasin från 2017. Vad händer med kvinnorna och barnen som utsätts för övergrepp och som lever i den ljusskyggaste av världar?. Simon Häggström, polis vid Stockholmspolisens prostitutionsgrupp sedan 2009, berättar. Vi fortsätter att titta på förlossningsskador: Ulrika från Östersund har äntligen fått hjälp efter 15 år med skador i underlivet tack vare elstimulering. Doktor Gunilla Hasselgren svarar på tittarnas hälsofrågor.

11.45
Lärlabbet

Svensk fortbildning från 2016. Hållbara initiativ. Att ge eleverna handlingskompetens är tydligt framskrivet i skolans styrdokument. Syftet är att skapa en hållbar samhällsutveckling både lokalt och globalt. Johannebergsskolan Elyseum har jobbat länge med kombinationen entreprenörskap/hållbar utveckling.

12.15
Nationen

Svensk historieserie från 2017. Kvinnorna före dig. Kvinnor saknas till stor del i historieskrivningen. Detta trots att kvinnor har haft makt, varit aktiva i samhällsutvecklingen och jobbat med samma saker som män. Så hur kommer det sig att vi vet så lite om kvinnors gärning?.

12.45
Sverige!

Svenskt kulturmagasin från 2017. Kulturliv i hela Sverige.

13.15
Vem bor här?

Svensk tv-lek från 2017. Trendiga villor med havsutsikt och 1600-talshus med tidstypiska detaljer i Gävle. 24/4.

14.15
Goda vänner och trogna grannar

Svensk komedi från 1938. På Södermalm i Stockholm finns det trevligt, hederligt folk och så några riktigt obehagliga kapitalister, som vill åt idyllen. Men där finns också en räddare i nöden. Skådespelare: Ruth Weijden, Marianne Aminoff, Kotti Chave, Eric Abrahamsson, Ludde Gentzel, Greta Almroth.

Medverkande: Ruth Weijden, Marianne Aminoff, Kotti Chave, Eric Abrahamsson, Ludde Gentzel, Greta Almroth
Regi: Weyler Hildebrand,

Mer omGoda vänner och trogna grannar
15.40
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

16.00
Deadly 60: Nordpolen - Sydpolen tur & retur

Brittisk naturserie från 2013. Patagonien. Här simmar Steve med sjölejon, fenomenala jägare med otroligt känsliga morrhår. Deras största fiende späckhuggarna simmar hela vägen upp på stranden för att få sitt byte. Även den lilla hårbältan trivs i Patagonien, ett rovdjur som här har utvecklat en rätt överraskande diet.

16.30
Deadly 60: Nordpolen - Sydpolen tur & retur

Brittisk naturserie från 2013. Falklandsöarna. De har rest nästan 1600 mil för att komma hit, till en av de största av Falklandsöarnas 700 öar, som ändå bara har fyra invånare. Här finns enorma kolonier av klipphopparpingviner, tåliga och kaxiga djur, vana att kastas runt i de vilda haven mitt ute i Atlanten. De ger sig också ut på jakt efter Saunders Islands "flygande djävlar", Strimkarakaran.

17.00
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 24/4 i SVT2.

17.30
Sverige idag

Nyheter från hela Sverige – från Umeå.

18.00
Rapport

inga Detaljer.

18.13
Kulturnyheterna

inga Detaljer.

18.25
Sportnytt

inga Detaljer.

18.30
Lokala nyheter

inga Detaljer.

18.45
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med konstnären, dramatikern och regissören Marianne Lindberg De Geer, aktuell med en retrospektiv utställning på Färgfabriken i Stockholm. Veterinären Cissi Tjärnström ger oss goda råd om våra husdjur. Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson låter vårkänslorna spira. Reportage om kameramodeller genom tiderna, människorna som brukat dem och bilderna som tagits. I kväll om polaroidkameran. Programledare: Beppe Starbrink.

19.30
Rapport

inga Detaljer.

19.55
Lokala nyheter

inga Detaljer.

20.00
Sista skörden

Svensk naturdokumentär från 2017. Det handlar om ett av våra viktigaste ekosystem och en förutsättning för vår överlevnad. Planetens jordar är hotade. Den industriella livsmedelsproduktionen utarmar vår matjord, det påverkar näringsinnehållet i vår mat och näringsbrist kan vara orsaken till det vi kallar välfärdssjukdomar. Vi tömmer vårt jordkonto på dess kapital när vi behöver det som allra mest. Utan jord inget liv och utan liv ingen jord. En film av Tina-Marie Qwiberg.

21.00
Aldrig backa

Svensk dokumentärserie från 2017. Sprickan. Sammanhållningen i mammagruppen på Kris, Kriminellas revansch i samhället, sätts på prov. Bebisarna har blivit större, vardagen kryper på. Flera av tjejerna börjar ifrågasätta nolltoleransen. Är alkohol en drog?.

22.00
Kobra

Svenskt kulturmagasin från 2017. Andra sidan Henrik Berggren. År 2008 gjorde bandet Broder Daniel en sista bejublad spelning efter många kaosartade år. Därefter försvann bandets mytomspunne sångare Henrik Berggren från musikvärlden in i ett mörker. Nu är han tillbaka men inget är sig likt. Vad var det som hände? Och varför sjunger han igen?. Vi berättar historien om en av Sveriges mest legendariska musiker, med unikt material från ”Kobras” arkiv.

22.30
Skam

Norsk ungdomsserie från 2017. Om vänskap, kärlek, sex, fest och svek. I säsong 4 får vi följa Sana. 23/4 i SVT24.

22.50
SVT Nyheter

inga Detaljer.

22.55
Ginger & Rosa

Brittiskt drama från 2012. Under 1960-talet i London får vi följa två tonåriga flickor – Ginger och Rosa. De föddes när Hiroshimabomben föll och växer upp under hoten från Kubakrisen. De lever med rädslan för ett storkrig inte bara i världen utan också i sina familjer. Skådespelare: Christina Hendricks, Annette Bening, Timothy Spall, Ella Fanning, Alice Englert.

Medverkande: Christina Hendricks, Annette Bening, Timothy Spall, Ella Fanning, Alice Englert
Regi: Sally Potter,

Mer omGinger & Rosa
04.45
Sverige idag

Nyheter från hela Sverige – från Umeå. tidigare i dag.

05.15
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med konstnären, dramatikern och regissören Marianne Lindberg De Geer, aktuell med en retrospektiv utställning på Färgfabriken i Stockholm. Veterinären Cissi Tjärnström ger oss goda råd om våra husdjur. Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson låter vårkänslorna spira. Reportage om kameramodeller genom tiderna, människorna som brukat dem och bilderna som tagits. I kväll om polaroidkameran. tidigare i dag. Programledare: Beppe Starbrink.