Dagens tv-tablå för National Geographic

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC). Sändningstid: Ca 12.00-03.00 Språk: Engelska Sv. undertexter: Nej Text-TV: NejVälj ett annat datum
Tid Program
06.00
Breakthrough

Energi i framkant. En ny generation uppfinnare och entreprenörer försöker skapa nya innovationer som ska fungera som alternativ till fossila bränslen.

06.45
Brain Games - Hjärnans illusioner

Trimma din hjärna. Sätt din hjärna på prov och upptäck oväntade sätt att trimma dess flexibilitet, koncentrationsförmåga och minneskapacitet.

07.10
Enfaldiga experiment

Det finns många sätt att förödmjuka och skada sig på när man ger sig på ett ”vägghopp”, sprintar eller använder ett paraply som fallskärm.

07.35
Enfaldiga experiment

Upptäck hur många sätt det går att förödmjuka och skada sig på när man parkerar en båt, trixar med skateboarden eller spräcker en ballong.

08.05
Antarktis

Gör ditt bästa försök. Forskare och överlevnadsexperter samarbetar för att klara Antarktis svåra förhållanden för att bidra till att förändra världen.

09.00
Years Of Living Dangerously

De rotlösa. Tusentals tvingas fly sina hem i Afrika, samtidigt som torkan hotar Kalifornien. Don Cheadle och Tom Friedman tittar närmre på saken.

09.55
Haverikommissionen

9/11: Attacken mot Pentagon. Den 11 september 2001 kapas American Airlines flight 77 och flyger in i Pentagon. Samtidigt i New York kraschar ett plan in i World Trade Center.

10.50
Mars

Amerikansk dramadokumentärserie från 2016. Tryckfall. 2033 har Daedalusteamet svårt att hitta permanent skydd. I modern tid ska Europeiska rymdorganisationen och Roskosmos skjuta upp en rymdfärja.

11.45
Mars

Amerikansk dramadokumentärserie från 2016. Kraft. 2037, fyra år efter koloniseringen, närmar sig en storm basen på Mars. I modern tid används Antarktis för att simulera en kolonisering.

12.40
9/11 - Brandkårshjältarna

Den okända historien om brandstationen Ten House som låg nära World Trade Center och vars brandmän var först in och sist ut ur tvillingtornen.

13.35
9/11 - Polishjältarna

Den otroliga historien om elitpolisstyrkan som förlorade hälften av sina mannar när de försökte rädda liv under de ödesdigra 9/11-attackerna.

14.30
9/11: Det långa kriget

För att hedra den 15:e årsdagen av 9/11 visas delar från tidigare specialprogram om de händelser som ledde fram till och som följde attackerna.

16.20
Mitt 11 september

Personliga vittnesmål från 11 september från några vanliga människor som drabbats av tragedin och från dem som haft makt att förhindra den.

17.15
9/11: Flygplanet som träffade Pentagon

15 år efter attacken delar överlevare och räddningsarbetare sina minnen av dagen som förändrade världen.

18.10
Mars

Amerikansk dramadokumentärserie från 2016. Kraft. 2037, fyra år efter koloniseringen, närmar sig en storm basen på Mars. I modern tid används Antarktis för att simulera en kolonisering.

19.05
Den två miljoner år gamla pojken

De gåtfulla omständigheterna kring hur en nyligen upptäckt förmänsklig art levde och dog kan ge oss svaret på hur vi blev människor.

19.30
The Rolex Awards For Enterprise: 40-årsjubileum

Den här dokumentären skildrar några av Rolex-pristagarna och firar Rolex Awards for Enterprises 40-årsjubileum.

20.00
Mänsklighetens begynnelse

Tusentals benfragment har hittats djupt inne i grottor i Sydafrika och spritt ljus över en okänd period av evolutionen - mänsklighetens gryning.

21.00
Nästa supertsunami

Tio år efter en av de dödligaste tsunamikatastroferna någonsin pekar chockerande bevis på att många av världens kuster kan vara i fara.

22.00
Antarktis

Gör ditt bästa försök. Forskare och överlevnadsexperter samarbetar för att klara Antarktis svåra förhållanden för att bidra till att förändra världen.

23.00
Den amerikanska maffian

Spränga maffian. Berättelsen om amerikanske advokatens Rudolph Giuliani försök att bevisa att maffians styrande organ existerade och hur han svor att spränga den.


00.00
Underworld Inc.

Spökvapen. Många kriminella vill ha vapen som inte kan spåras. Se hur vapen tillverkas på bakgårdar i Filippinerna och sen säljs på USA:s svarta marknad.

00.55
Världens oväder med Richard Hammond

Vatten. Richard Hammond reser jorden runt för att utforska oförklarliga och otroliga väderfenomen.

01.50
Supercar Megabuild

Range Rover Evoque. Designer Afzal Kahn planerar att förvandla en Range Rover till en ultimat offroadbil, och han inspireras av fyrhjulingarna i Dakarrallyt.

02.40
Stor, större, störst

Rymdstation. Den internationella rymdstationen är en av ingenjörskonstens främsta bedrifter och kan hjälpa människan att bo på Mars. Hur utvecklades planerna?.

03.30
Dead End Express

Galna Alaska. Roger Philips måste korsa floden Yentna för att nå sin kund. Dessutom levereras levande kycklingar till en man som sitter fast i ett snöoväder.

04.25
I gnuernas spår

Lejongropen. Sju mil in på vandringen genom Serengeti når människohjorden en ny, tuff sorts terräng.

05.10
The 80`s: Hur det formade oss

Lift Off. En ingående granskning av hur 80-talet formade världen. Idag handlar det om personliga nöjen som Pac-Man, freestyleapparater och träningsvideor.