Dagens tv-tablå för National Geographic

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC). Sändningstid: Ca 12.00-03.00 Språk: Engelska Sv. undertexter: Nej Text-TV: NejVälj ett annat datum
Tid Program
06.00
Närbild Dubais flygplats

Brittisk dokumentärserie från 2015. Firefighters. En man tappar bort sin son bara några minuter innan deras plan ska avgå och VIP Service förbereder ankomsten av fotbollslegenden Pele. Brandmän blir tvungna att hjälpa en 777 full av passagerare.

06.45
Enfaldiga experiment

Fakta och vetenskap kombineras med de mest spektakulära och smärtsamma klipp som tittarna har att erbjuda under seriens tredje säsong.

07.10
Wicked Tuna

Bränt barn skyr elden. Med endast två veckor kvar av säsongen och bara en fångad fisk frestas kaptenerna på Gloucester svårt av möjligheten att dubblera fångsten.

08.05
Wicked Tuna

Pengar på spel. Kapten Paul försöker nå sitt mål att tjäna 50 000 dollar på fem veckor samtidigt som kapten Marciano desperat försöker spara pengar.

09.00
Gruvkungarna

Svart opal. Gruvkungarna beger sig till Lightning Ridge i Australien i jakt på en av världens mest värdefulla opaler - den svarta opalen.

09.55
Helvetets motorväg

Krigets offer. Vintern är här och Jamies nyförvärv John måste få loss en snöplog som har fastnat i en istäckt flod.

10.50
Haverikommissionen

En presidents död. När Polens president Lech Kaczynski omkommer i en flygolycka upptäcker haveriutredarna att det inte var ett pilotmisstag som låg bakom.

11.45
Alaskas delstatspolis

Möte med grizzlybjörn. Poliserna letar efter en kvinna som gått vilse på isen, kollar upp björnfällorna i Bristol Bay och spårar upp en brottsling i Alaskas ödemark.

12.40
Years Of Living Dangerously

Säker passage. Bradley Whitford synar ansträngningarna på gräsrotsnivå för att nå konsensus i Capitol Hill om att den globala uppvärmningen är en kritisk fråga.

13.35
Antarktis

Inte människoanpassat. Den värsta sortens storm sveper in över Scottbasen. Forskarna måste avbryta sina uppdrag och stanna i tälten tills stormen avtar.

14.30
Fången på främmande mark

Bangkoks undre värld. Tim Schrader lämnade Australien för att jobba som lärare i Bangkok. När pengarna tog slut gick han med på att smuggla heroin och åkte fast.

15.25
Fången på främmande mark

Hotfullt uppdrag. Företagsdirektören Robert Pringle dömdes till sju år i ett hårt sydamerikanskt fängelse efter att ha tvingats smuggla droger av sin langare.

16.20
Det laglösa folket

Farligt vatten. Vintern anländer i Port Protection och invånarna drar nytta av det milda vädret för att öka sina chanser för överlevnad.

17.15
Det laglösa folket

Dött träd. Mary drar till skogs för att jaga svartbjörn för första gången. Gary försöker fånga en bäver. Hans och Timbi går upp i bergen för att samla ved.


18.10
Ice Road Rescue

Fara på dödens berg. Bjørn hjälper en ovan utländsk förare. Med svåra förhållanden undsätter Kristoffer och Erik en lastbil under rusningstrafik.

19.05
Ice Road Rescue

Man tar vad man har. Thord Paulsen och Bjørn Lægreid bärgar ett båtvrak i en fjord, medan Frank Sebulonsen hjälper en tysk chaufför som transporterar nio bilar.

20.00
Wicked Tuna: Nord vs syd

De underlägsnas chans. En underlägsen kapten tar ställning mot den kaxiga regerande mästaren som underskattar honom och flottan blir tvungen att tänka en gång till.

21.00
Lev fritt eller dö

Naturens kall. Vid sumpmarken i Georgia har Colbert en lång och kall vinter framför sig. Han inser att han måste sno sig på för att komma över kött.

22.00
Mänsklighetens prövning

Törst. Bill och Cat är på ett uppdrag för att hitta uttorkade flodbäddar i Arabiska öknen och följa dem till monsunområdena längs kusten.

23.00
Antarktis

Storm på Antarktis. Sex forskarlag åker till Antarktis i hopp om att få bättre insikt i hur klimatförändringarna påverkar livet världen över.

00.00
No man left behind

Colombia Vice. Året är 1982 och det blodigaste året med kriget mot droger. Ett flygspaningsuppdrag i Colombia slutar i ett blodbad för DEA.

00.55
Lev fritt eller dö

Naturens kall. Vid sumpmarken i Georgia har Colbert en lång och kall vinter framför sig. Han inser att han måste sno sig på för att komma över kött.

01.50
Det laglösa folket

Första jakten. Amanda upplever ett sanningens ögonblick under sin första rådjursjakt, medan Gary ger sig ut på jakt själv för första gången i Alaskas vildmark.

02.40
Drugs Inc.

Gräsbjudningen i Boston. Efter lättnader i lagen om narkotikainnehav i Massachusetts har langare börjat fylla på förråden inför National Weed Day.

03.30
Lev fritt eller dö

Död zon. Tony och Amelia laddar inför sin första kalkonjakt, medan nomaden Tobias kämpar för att hitta vatten i öknen.

04.25
Kanadas dödliga motorväg

Kanadensisk realityserie från 2013. Ibland klarar sig inte patienten. En lastbil fullastad med värdefulla läkemedel begravs i ett isblock, samtidigt som Bruce börjar visa tecken på förändring.

05.10
Närbild - Colombias flygplats

Dolda droger. Narkotikapolisen lyckas sätta stop för en passagerare som försöker sig på knepet att byta ut sin redan genomsökta väska mot en annan.