Dagens tv-tablå för National Geographic

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC). Sändningstid: Ca 12.00-03.00 Språk: Engelska Sv. undertexter: Nej Text-TV: NejVälj ett annat datum
Tid Program
06.00
Äckliga sätt att bli rik på

Rök dem. Ugnen i maskinen som Ray röker ål med går sönder och tajmingen kunde inte vara sämre.

06.45
Enfaldiga experiment

Fakta och vetenskap kombineras med de mest spektakulära och smärtsamma klipp som tittarna har att erbjuda under seriens tredje säsong.

07.10
Wicked Tuna

Återblicken. En tillbakablick på några av de bästa och värsta ögonblicken under de fyra senaste säsongerna.

08.05
Wicked Tuna: Nord vs syd

Jänkarna anländer. De södra båtarna fördubblar sina ansträngningar att få upp tonfisk när de fruktar en fullständig invasion av de norra båtarna som blivit flera.

09.00
Guldjakt i Yukon

Hålla stånd till slutet. Ken och Guillaume flyttar The Beast till The Narrows medan Bernie drabbas av flera maskinhaverier i Snow Creek.

09.55
Kanadas dödliga motorväg

Kanadensisk realityserie från 2013. Sluta gnäll. Motorvägens viktigaste utfart blockeras när en långtradare kör in i en barriär och bakaxeln på släpet slits av. Och en ny förare börjar.

10.50
Haverikommissionen

Det osynliga planet. Se de kritiska förändringar som gjorts på Linate-flygplatsen i Milano efter en tragisk kollision under svåra väderförhållanden 2001.

11.45
Haverikommissionen

Eldklot i Sioux City. När motorerna stannade på ett United Airlines-plan försökte piloterna landa i Sioux City. Men planet exploderade och hälften av de ombord omkom.

12.40
Lev fritt eller dö

Stormar och takreparationer. En oväntad storm tvingar Colbert att avbryta sin fiskeexpidition. En takreparation blir en prövning för Deriks mulor.

13.35
Antarktis

Ditt bästa försök. Forskare undersöker vattenmassorna vid Antarktis för att ta reda på hur klimatförändringar och människor påverkar det marina ekosystemet.

14.30
Fången på främmande mark

Inspärrad och gravid. Efter att ha spärrats in för kokaininnehav upptäcker den unga mamman Zara Whittaker att hon är gravid igen. Får hon behålla barnet?.

15.25
Fången på främmande mark

Marijuanabrand på flygplan. Året är 1972 och Jim PapRocki är pilot på ett plan som smugglar narkotika till Mexiko. Allt går som planerat tills lasten fattar eld.

16.20
Det laglösa folket

Slutet av slutet. Efter en storm hjälper Sam och hans son deras granne med en sänkt jolle. Curly Leach ger sig för första gången ut för att fiska kungslax.

17.15
Det laglösa folket

Små plågor. Sam ger sig ut till havs för att fånga bläckfisk. Skadedjur har byggt tunnlar under Marys hem och äter upp hennes lax, hjortkött och kattmat.

18.10
Ice Road Rescue

Köldknäppen. Thord och nybörjaren Andrzej står inför en stor utmaning då de ska hjälpa en polsk förare som fraktar en dyrbar last socker.

19.05
Ice Road Rescue

Låsta lastbilar. Bjørn Lægreid beger sig ut i stormen för att undsätta en lastbil och rensa vägen för plogbilarna, men det slutar med att han också kör fast.

20.00
Nazisternas attack på Amerika

Karl Dönitz trodde att fler tyska u-båtar hade kunnat avgöra första världskriget. Under 30-talets upprustning ser han därför till att bygga fler.

21.00
Nazisthemligheter

Hitlers familj. Vi utforskar de okända ryktena om att det skulle förekommit galenskap, incest och självmord i Hitlers familj - långt ifrån det ariska idealet.

22.00
Andra världskrigets största slag

Kommandosoldater på liv och död. På ett fartyg fullt av sprängmedel och kamouflerad som en tysk jagare tvingas brittiska kommandosoldater segla in en storm av kulor och granater.

23.00
Haverikommissionen

Quantas 32: Titanic i skyn. Haveriutredarna måste ta reda på varför motorn på ett Qantas-plan exploderade och om alla andra A380-plan är i riskzonen.

00.00
Fången på främmande mark

Inte utan min bebis. När Susan Haglof förfalskade ett födelsebevis i Egypten riskerade hon både fängelse och att förlora sitt adopterade barn.

00.55
Andra världskrigets största slag

Kommandosoldater på liv och död. På ett fartyg fullt av sprängmedel och kamouflerad som en tysk jagare tvingas brittiska kommandosoldater segla in en storm av kulor och granater.

01.50
Kanadas dödliga motorväg

Kanadensisk realityserie från 2014. Stora snömassor innebär en stor risk för laviner över Coquihalla Highway om inget görs.

02.40
De laglösa haven

Offren. Kan Karsten identifiera offren i videon? En kryptisk ledtråd leder honom till Iran och en familj med tre försvunna söner.

03.35
Lev fritt eller dö

Det drar ihop sig. Pälsjägarnas säsong har börjat och Colbert måste skrida till verket. Genom att sälja bäverpäls i stan får han ihop de pengar han behöver.

04.25
Guldjakt i Yukon

Slita för guld. Guldgrävarsäsongen i Yukon har börjat. I och med den sena våren och de snabbt sjunkande guldpriserna tvingas grävarna slita hårdare än någonsin.

05.10
Närbild Dubais flygplats

Brittisk dokumentärserie från 2015. Aircraft makeover. Ett passagerarflygplan kommer in för att få en make-over. En närmare titt på renoveringen av flygplatsens dubbla startbana.