Dagens tv-tablå för National Geographic

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC). Sändningstid: Ca 12.00-03.00 Språk: Engelska Sv. undertexter: Nej Text-TV: NejVälj ett annat datum
Tid Program
06.00
Närbild - Colombias flygplats

Den kriminella skalan. På El Dorado flygplats i Bogota står narkotikapolisen inför en stor arbetsuppgift när de ska inspektera bagaget från hundratals flyg.

06.45
Enfaldiga experiment

Segways och vattenskidor. Vad har segways, vattenballonger och jojos gemensamt? De kan alla dela ut en kraftig smäll!.

07.10
Wicked Tuna

Till banken. Kaptenerna bestämmer sig för om de ska göra den farliga resan till Georges Bank. Vilka vågar sig dit och vilka tar det säkra före det osäkra?.

08.05
Wicked Tuna

Dubbelt upp. FV-Tuna.com och Hot Tuna återvänder till Georges Bank, medan Hard Merchandise och Wicked Pissah håller sig nära land. Vilka av dem valde rätt?.

09.00
Guldjakt i Yukon

Det är inte guld allt som glimmar. Hösten anländer och gruvarbetarna kämpar mot moder natur när jakten efter guld hotas av bävrar.

09.55
Helvetets motorväg

Att bärga ett vrak. Al Quiring måste lägga på ett kol och bärga en kvaddad lastbil som blockerar TransCanada innan morgonrusningen sätter igång.

10.50
Haverikommissionen

Terror i San Francisco. Efter att Asiana Airlines flyg 214 kraschar på San Franciscos flygplats, upptäcker utredare ett fel som utgör en risk för flygpassagerare.

11.45
Alaskas delstatspolis

Möte med grizzlybjörn. Poliserna letar efter en kvinna som gått vilse på isen, kollar upp björnfällorna i Bristol Bay och spårar upp en brottsling i Alaskas ödemark.

12.40
Big Fix Alaska

Fast på Yukonfloden. Verkstaden får ett nödrop från en båt som har kört fast på Yukonfloden. Men att hitta och laga den visar sig bli farligt.

13.35
Antarktis

Ditt bästa försök. Forskare undersöker vattenmassorna vid Antarktis för att ta reda på hur klimatförändringar och människor påverkar det marina ekosystemet.

14.30
Fången på främmande mark

Rymning från mexikanskt fängelse. Surfarna Mike och Mace ertappades med att smuggla marijuana när de seglade nerför Mexikos kust. Lyckades de undvika fängelse och ta sig hem?.

15.25
Fången på främmande mark

Kidnappad i Irak. Två amerikanska journalister rapporterar från kriget i Irak där de kidnappats av rebeller 2004 för spioneri. Lyckas de fly med livet i behåll?.

16.20
Det laglösa folket

Odysséen. När jakten inte går bra ger sig 70-åringen Gary Muehlberger ut i Alaskas vildmark i jakt på en hjort.

17.15
Det laglösa folket

Den långa vägen. Sam Carlson har våren i sikte när han bygger ett nytt regnsystem, medan Mary Miller ger sig ut i skogen för att jaga fjällripa på egen hand.

18.10
Ice Road Rescue

Vid vinterns slut. Ännu en kärv vinter lider mot sitt slut och räddningsarbetarna åker upp till bergen för att återuppleva några av säsongens mest vågade uppdrag.

19.05
Ice Road Rescue

Extrema räddningspådrag. Thord Paulsen och resten av grabbarna ser tillbaka på den senaste säsongen och funderar kring ett räddningsuppdrag som gick fruktansvärt snett.

20.00
Haverikommissionen

Grym attityd. När Northwest Airlinks flight 5719 kraschar upptäcker utredarna ett oroväckande mönster som orsakats av människorna ombord.


21.00
De laglösa haven

Karsten von Hoesslins utredning får en kämpig start i Taiwan. Dessutom stöter han på ett nät av mysterier i Fiji.

22.00
Jag är en rebell

Kapad. 1972 kapade den afroamerikanska aktivisten Louis Moore Southern Airways flight 49 i en av de mest beryktade kapningarna någonsin.

23.00
Haverikommissionen

Eldklot i Sioux City. När motorerna stannade på ett United Airlines-plan försökte piloterna landa i Sioux City. Men planet exploderade och hälften av de ombord omkom.

00.00
No man left behind

Han som slapp undan. Berättelsen om SAS-soldater under Gulfkriget med uppdrag att bevaka transportvägen för Saddam Husseins robotlavetter.

00.55
Jag är en rebell

Kapad. 1972 kapade den afroamerikanska aktivisten Louis Moore Southern Airways flight 49 i en av de mest beryktade kapningarna någonsin.

01.50
Helvetets motorväg

En man, en lastbil. En lastbil fullastad med vin går itu mindre än ett dygn efter att Jamie har skickat ”Rotator” till Alberta. Howie måste lösa det på egen hand.

02.40
Drugs Inc.

Syndens Miami. Miami är i stora delar uppbyggt på kokainindustrin och har spelat en nyckelroll i handeln med droger från Latinamerika till USA.

03.35
Lev fritt eller dö

Evigt vild. Ge dig ut i vildmarksvärlden tillsammans med sex personer som ska uthärda vintern i USA:s obygd och träskmarker.

04.25
I gnuernas spår

Bristningsgränsen. 19 dagar och 20 mil in på resan börjar matbristen få en allvarlig effekt på diabetikern Robin, vilket hotar att splittra hjorden.

05.10
Närbild Dubais flygplats

Amerikansk dokumentärserie från 2013. Missing passenger. Flygplatsens anställda tar hand om en stor grupp strandade resenärer och en saknad resenär sätter ett flyg till Sydney i fara.