Dagens tv-tablå för SVTB / SVT 24

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
Hej Jycke

Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er i dag?.

06.05
Sara och Anka

Brittisk barnserie från 2012. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

06.15
Daniel Tigers kvarter

Amerikansk barnserie från 2012. Trygghetspromenad. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i.

06.25
Greta Gris

Brittisk tecknad serie. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med Mamma Gris, Pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

06.30
Tom & jordgubbssyltmackan med honung

Tom är sugen på en jordgubbssyltmacka med honung. Hur ska han få tag på en den här gången?.

06.35
Full fart i Verksta

Kanadensisk animerad humorserie från 2014. Spänn fast säkerhetsbältena och häng med Jack och hans kompisar i deras häftiga lekpark. ”Verksta” är en rolig stad där alla invånare är lastbilar och stora fordon. De älskar att buffas, krocka och köra vilt, i ”Verksta” finns det gott om utrymme och härliga vägar för det.

06.50
Vidar älskar tåg

Barnprogram på teckenspråk. Att åka till jobbet. Vidar och Niklas tittar på alla människor som reser. Av dessa människor är det många som har långt till jobbet. Vilka alternativ kan man då ta?.

07.01
Henry råkar på...

Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!.

07.05
Lilla prinsessan

Brittisk tecknad serie från 2007. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

07.15
Q Pootle 5

Barnserie från 2012. Varelsen med åtta ögon från sjunde galaxen.

07.30
Furchester hotell

Lurvigt välkommen till Furchester hotell! Ett monsterbra hotell med en halv stjärna som bevis. Familjen Furchester Fäll ser till allas behov och önskemål och i restaurangen lämnar Kakmonstret inte en smula åt slumpen.

07.45
Mamma Mu

Tecknad barnserie från 2006. Mamma Mu och Kråkan ska fira julafton och Kråkan har bråttom med att hinna köpa alla julklappar - till sig själv.

07.55
Mästerflygarna

När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar!.

08.10
Så många frågor, Luna!

Barnserie från 2014. Grönkålen som försvann. Varför blinkar stjärnor? Har bananer frön? Dricker fiskar vatten?. Luna är en nyfiken tjej som tillsammans med sin lillebror Jupiter och deras iller Klas reder ut svaren på oändligt många frågor.

08.25
Ylvania, sagan om den Gyllene Nyckeln

Vida måste ta sig igenom den mörka skogen. Hon får hjälp av Skogslingarna. Sagan om den Gyllene Nyckeln, är ett äventyr där barnens inskickade figurer spelar alla roller och Ylva Hällen berättar historien. Landet Ylvania är i fara. Från Avgrunden sprids ondska. Det enda som kan rädda Ylvania är Den Gyllene Nyckeln som kan låsa ondskans berg. Vida har fått det svåra uppdraget att föra Nyckeln till Avgrunden. På sin färd möter hon både vänner och fiender.

08.35
Geronimo Stilton

Barnserie från 2010. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr, ofta i sällskap av sin syster Tea, sin kusin Tiburtus och inte minst av brorsonen Benjamin. Geronimos störste konkurrent är den lömska Sally Rasmus som arbetar på tidningen Gnagar-Nytt. Fransk/italiensk animation baserad på böcker med samma namn.

09.00
Disneydags

Disneydags med bland annat Bumbibjörnarna och klassisk tecknad film.

09.55
Familjen Rysberg

Barnserie från 2015. Den rysliga dokusåpan. Drak-Olle ser på tv att man söker en familj till en dokusåpa. Medverkar man får man stora pengar; ett perfekt jobb för den arbetsskygge Drak-Olle. Det dröjer inte länge förrän ett tv-team med en excentrisk producent i spetsen trillar in i familjen Rysbergs lägenhet. Alla i familjen är inte lika exalterade över att medverka i en dokusåpa, men Dös-Kalle ser sitt livs chans att äntligen bli upptäckt som den stjärna han anser sig vara.

10.25
Flax Max

Barnserie från 2015. Syskonen Silver och Flax Max hjälper monster och människor i nöd i den lilla staden Skumberga. Den tama fladdermusen Pat är på äventyr med sina vänner, de tre syskonen Martin, Rebecca och Leo Silver. De fyra stöter på alla möjliga knasiga monster och spöken som alla har sina väldigt egna problem. Det finns oftast en lösning som vännerna kan klura ut tillsammans.

10.35
Fiska med Anders

Barnserie från 2012. Lax i Lagan. Programledaren Anders Johansson och dagens fiskekompis Clara 10 år försöker sig på något riktigt svårt att fånga en lax. Dessutom besöker Anders laxens barnkammare.

10.50
Geronimo Stilton

Barnserie från 2009. Geronimo Stilton är en berömd journalist på tidningen Mus-Nytt. Helst av allt vill Geronimo spendera sina dagar med att läsa och spela schack med sin brorson Benjamin men han dras i stället hela tiden in i olika äventyr.

11.10
Rudi kapplöpningsgrisen

Tysk barnserie från 2009. I den första serien flyttade pojken Fritz och hans pappa Daniel till en by på landet, till farfar och farmor. Pappa blev kär i den turkiskfödda läkaren Semra och det slutade med att hon och hennes två döttrar flyttade ihop med Fritz och Daniel och en annan familjemedlem, griskultingen Rudi. Nu fortsätter förvecklingarna. Svenska röster.

11.45
Pingvinerna från Madagaskar

Amerikansk barnserie från 2010. Det fanns en gång en film som hette Madagaskar. I den förekom det några pingviner. Här återkommer de i en egen tv-serie. De bor i djurparken i Central Park i New York och har ett hemligt liv som kommandosoldater. Deras grannar och rivaler är tre lemurer.

12.05
Världens bästa fritids

Norsk barnserie från 2010. Ur funktion. Norsk humorserie om livet på fritids.

12.30
Sommarlägret

Fransk barnserie från 2012. Under sin vistelse på ett sommarläger upptäcker Mats och Lisa att skogen runt dem är magisk, full av musikaliska fiskar, minnesträd och den legendariske Flapacha!. De två kusinerna och deras vänner bestämmer sig för att hålla legenden hemlig och beger sig ut i skogen sökandes efter den mystiske Flapacha som sägs ha svar på alla frågor och kunna besanna dina drömmar.

12.40
Zip zip

Fransk barnserie från 2014. Räven Lagerlöv, vildsvinet Sam och hennes lillasyster Eugenia samt fågeln Sussi har tröttnat på livet i naturen. Istället klär de ut sig till husdjur och flyttar in hos familjen Livingstone.

12.50
Det vilda livet 4: Hjort, isbjörn och vildhund

Att vara ett vilt djur är tufft. Livsfarligt till och med. Se hur det är för hjort, isbjörn och vildhund att växa upp.

13.20
Cykel-Oskar

Barnserie från 2014. Barnprogram på teckenspråk. Kallt både ute och inne i dag! Värmen har gått sönder!. Oskar fryser och går upp och kollar på vinden och där är det också kallt, men spöken fryser inte. I hönsgården fryser både hönorna och Tage Tupp. Oskar ringer efter en rörmokare som kommer och fixar så det blir varmt igen.

13.30
Ärtor och pepparkakor

Barnprogram på teckenspråk. I dag blir det pepparkakor för hela slanten när barnen ser sagan om Hans och Greta. Sedan testar de att bygga ett alldeles eget pepparkakshus. Hur går det?.

13.45
Hejolojla

Barnprogram på samiska. Barnprogram på samiska. I programmet söker vi ordet?orgejeaddji/Städerska, bokstäverna får vi under programmets gång. Vi får också höra sången Dávvirvárri. I reportaget målar Nilsa en tavla till konstnären Anna. Medan färgen torkar kastar de lasso. I animationen Mii Gullo söker vi ett ljud.

14.00
Programmera mera - teckenspråk

Saker som är programmerade. Vilka saker finns hemma som är programmerade?. Gabriella vill veta vad sortering har med programmering att göra, och de tre deltagarna får utmaningar som handlar om sortering efter instruktioner.

14.15
Sanningen enligt Gunnar och Molly

Svensk barnserie från 2015. Något litet och fluffigt. Gunnar har alltid längtat efter att ha ett litet pälsigt djur. Mollys katt ska få ungar, men Gunnar får inte ta emot en kattunge. Tänk om han råkar tacka ja? Titta, lyssna och läs. Berättare: Sverrir Gudnason.

14.25
Berömda dinosaurier

Barnserie från 2007. Sue säljs på auktion. Sue är ett av de största och mest kompletta fossil av Tyrannosaurus rex man funnit. Sedan upptäckten 1990 finns hon utställd på Field Museum of Natural History i Chicago.

14.30
Babar och Badous äventyr

Kanadensisk barnserie från 2011. Babar och hans drottning Celeste har blivit äldre. Nu är det deras barnbarn Badou som upplever spännande äventyr tillsammans med vännerna Chiku, Zawadi, Munroe och Jake.

14.40
Tess och Ubbe

Australisk-amerikansk-brittisk barnserie från 2006. Tess och Ubbe är två små ubåtar, som ska läras upp till forskningsubåtar. Vinjettsång: Svenne och Lotta.

14.50
Tinga tinga sagor

Brittisk-amerikansk barnserie från 2011. Tinga Tinga sagor bygger på traditionella afrikanska fabler. Animationerna är gjorda i Tingatinga-stil likt konstverken från Tanzania.

15.05
Mästerflygarna

När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar!.

15.15
Charlie och Lola

Brittisk barnserie från 2009. Tecknad småbarnsserie. Charlie hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis.

15.25
Rymdrekryterna

Barnserie från 2013. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete!. Har du vad som krävs att bli en av Rymdrekryterna?. På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans.

15.40
Clifford, den stora röda hunden

Brittisk-amerikansk barnserie från 2000. Clifford är stor som ett hus, röd som en brandbil och snäll som en hund. Faktiskt. Och det har skrivits böcker om honom.

16.05
Meckar-Micke

Brittisk barnserie från 2002. Nya äventyr varje dag i Meckar-Mickes fantastiska värld. Tillsammans med sin ovanligt ”händiga” bil klarar han allt.

16.15
Biet Maya

Fransk barnserie från 2012. Maya är inte som alla andra bin - hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

16.25
Nelly och Nora

Irländsk barnserie från 2014. Det luktar. Systrarna Nelly och Nora spenderar sina lediga stunder med familjen på en camping. De älskar att hitta på egna äventyr och bryr sig inte ett dugg om vad det är för väder. Serien är baserad på böcker av Emma Hogan.

16.35
Tinga tinga sagor

Brittisk-amerikansk barnserie från 2011. Tinga Tinga sagor bygger på traditionella afrikanska fabler. Animationerna är gjorda i Tingatinga-stil likt konstverken från Tanzania.

16.45
Full fart i Verksta

Kanadensisk animerad humorserie från 2014. Spänn fast säkerhetsbältena och häng med Jack och hans kompisar i deras häftiga lekpark. ”Verksta” är en rolig stad där alla invånare är lastbilar och stora fordon. De älskar att buffas, krocka och köra vilt, i ”Verksta” finns det gott om utrymme och härliga vägar för det.

17.00
Fifi och blomsterfröna

Brittisk barnserie från 2005. Fifi är en engelsk liten förgätmigej-tjej med en enorm livslust och stor känsla för äventyr. Hon lever ihop med sina blomsterfrö-vänner och de leker och arbetar och hjälper varandra på alla sätt. Fifi är tankspridd och glömsk vilket gör att hon ofta hamnar i konstiga situationer.

17.10
Q Pootle 5

Barnserie från 2012. Raketkontroll. Följ med på galaktiska äventyr tillsammans med rymdvarelsen Q Pootle 5 och hans vänner från planeten Okidoki. Mycket kan gå galet i rymden, men det mesta löser sig med lite samarbete och god vilja. Bygger på böcker av Nick Butterworth.

17.20
Dinosaurietåget

Amerikansk barnserie från 2008. Datoranimerad serie. Dino är en adopterad förskoledinosaurie, en Tyrannosaurus Rex. När han åker med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och tidstunnlar upplever han hela tiden nya äventyr. Vid varje station bor det nämligen urtidsödlor från olika tidsepoker och Dino vill veta allt som finns att veta om sina berömda släktingar.

17.30
Roboten Rob

Kanadensisk barnserie. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med.

17.45
Ella Bella bingo

Norsk barnserie från 2014. Välkommen till Soltoppen! Här bor Ella Bella och hennes vänner. Alla leker och har roligt och hjälper varandra, oavsett om man är barn eller vuxen, för det är ju mycket roligare att ha kul tillsammans!.

17.50
Bing

Barnserie från 2013. Hejdå. Bing bor tillsammans med Flopp i ett hus i närheten av en stor fin park. Där leker Bing ofta med sina vänner Soola, Pando, Kajsa och lille Charlie. Det finns mycket att undersöka och lära när man är liten som Bing, men Flopp finns alltid nära till hands för att svara på frågor och hjälpa Bing på vägen. Serien bygger på böcker av Ted Dewan.

18.10
Nattens hjältar

Spöket. I det magiska lekrummet på förskolan får barnen vara med om spännande äventyr. Tillsammans med riktiga actionhjältar och sagofigurer strider de mot den onda sagodrottningen Minna i en lek som handlar om gott och ont.

18.25
Murklor och purklor

Svensk barnserie från 2009. Murkla eller Purkla?. Murkla eller Purkla? Långt ute i havet ligger en vacker ö, på ön finns en skog som heter Kulingskogen. Där bor murkeldjuren. Murklorna är små nyfikna figurer som ständigt hittar på nya lekar och äventyr. Allt vore frid och fröjd om det inte vore för purkeldjuren. Purklorna är taggiga och läskiga och dyker upp så fort det finns en möjlighet till bus och rackartyg.

18.31
Molang

Molang är en glad och energisk kanin vars bästa vän är kycklingen Piu Piu.

18.40
Ett fall för KLURO

Barnserie. Den Store Grinaldi. Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst?. Agenterna på KLURO löser problemen.

19.00
Prinsessan och grodan

Amerikansk animerad familjefilm från 2009. En prins vid namn Naveen, från landet Maldonia, förvandlas till en groda av den onde voodooprästen Facilier. Prinsen misstar en flicka vid namn Tiana för en prinsessa och hon kysser honom för att bryta förbannelsen. Men istället för att bryta förtrollningen förvandlas Tiana själv till en groda. Tillsammans färdas de för att hitta den goda voodoodrottningen, Mama Odie, och på vägen möter de alligatorn Louis och den hopplöst e eldflugan Ray.


Regi: Ron Clements John Musker Röst: Keith David Michael-Leon Wooley Jennifer Cody Bruno Campos Anika Noni Rose

Mer omPrinsessan och grodan
20.35
Bara på skoj

Kanadensisk barnserie från 2015. Barn utsätter vuxna för skämt.

20.45
Djungelgänget: Till undsättning

Barnserie. Om du har ett problem, litet eller stort, dra i handtaget - så får Djungelgänget en signal och kommer för att hjälpa dig, snabbare än du hinner säga ”Hjältar”!.

05.00
Twirlywoos

Barnserie från 2015. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas!. The Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Obs! Hör till söndagens tablå.

05.10
Dimitri

Barnserie från 2014. Dimitri är en liten fågel som ska flyga söderut med sina föräldrar. När de hamnar i en storm tappar Dimitri bort sina föräldrar och hamnar i Ubuyu i Afrika. Obs! Hör till söndagens tablå.

05.15
Långhalsen Lo

Barnserie från 2012. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo! Obs! Hör till söndagens tablå.

05.25
Furchester hotell

Lurvigt välkommen till Furchester hotell! Ett monsterbra hotell med en halv stjärna som bevis. Familjen Furchester Fäll ser till allas behov och önskemål och i restaurangen lämnar Kakmonstret inte en smula åt slumpen. Obs! Hör till söndagens tablå.

05.35
Punky

Ny frisyr, inte bra. Punky är en liten tjej med Downs syndrom. Vi följer henne i vardagen tillsammans med familjen. Obs! Hör till söndagens tablå.

05.45
Timmy lamm

Brittisk barnserie från 2009. Timmy, konstnären. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

05.55
Misse-kisse

Misse-kisse och vännerna Ankodil, Adda, Ågel och andra gör kuliga, konstiga, grejer tillsammans! Obs! Hör till söndagens tablå.