Dagens tv-tablå för SVT2

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.Välj ett annat datum
Tid Program
09.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

09.05
Besök i Karelen

Dokumentär från 2016. Byn Kinnermäki i ryska Karelen ser fortfarande ut som den gjorde i slutet av 1800-talet. Byn har överlevt både revolution och krig. Den har även lyckats överleva Sovjettidens policy att tömma småbyar för att skapa större enheter i livsmedelsproduktionen, så kallade sovchoser. En dag kommer tiotals utländska turister till den nästan borglömda byn. Vi är på plats och ser vad som händer. Farbror Ivan tar med sig sina getter och försöker gömma sig på betesmarker utanför byn. Farmor Ljuba deporterades hit under Stalins tid. Nu säljer hon alla möjliga sorters bär som växer i hennes trädgård. En film av Olli Hörkkö.


09.35
Finska segrar

Finsk reportageserie. Innebandyentusiasten Jani Veteläinen största sportminne är från innebandy-VM 2014.

10.05
Alpint

Damernas störtlopp. Världscupen. Världscupen. Från Garmisch-Partenkirchen, Tyskland. Kommentator: Tobias Hellman, Johan Ejeborg.

11.25
Det goda livet

Brittisk matlagningsserie. Lamm, champinjoner och potatis. 17/1.

11.30
Dolly

Svenskt film- och tv-magasin från 2017. Hannes Holm om hur hans sura gubbar gör succé i ”En man som heter Ove” och ”Delhis vackraste händer”. Christian Andrens liv är som en saga. Han var nära att dö i cancer som barn, nu har han huvudrollen i Guldbaggeaktuella filmen ”Jätten”. Maskören Eva von Bahr har chans att bli Oscarsnominerad för andra året i rad. Till studion tar hon med sig masken från Jätten.

12.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

12.05
Övergivna rum

Dansk reportageserie från 2013. I Dyrehaven norr om Köpenhamn ligger Taarbæk fort, ett militärfort som övergavs och täcktes med jord 1969. Här har ingen varit inne på över 40 år.

12.25
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 16/1.

12.55
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 17/1.

13.25
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 18/1.

13.55
Skidskytte

Damernas masstart. Världscupen. Från Antholz, Italien. Fortsättning från SVT1. Kommentator: Björn Ferry, AnnaMaria Jansson.

14.15
Övergivna rum

Dansk reportageserie från 2013. Det exakta läget är hemligt, men någonstans på norra Jylland och nedgrävt 60 meter under markytan ligger det övergivna skyddsrummet Regan Vest. Det är 5500 kvadratmeter stort. Det var hit den danska regeringen och kungahuset skulle föras, i händelse av att atomkriget bröt ut.

14.35
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 19/1.

15.05
Skidskytte

Herrarnas stafett. Världscupen. Från Antholz, Italien. Kommentator: Björn Ferry, AnnaMaria Jansson.

15.35
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 20/1.

16.05
Sverige idag på romani chib, arli

Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/arli. Svensk text.

16.10
SVT Nyheter

inga Detaljer.

16.15
Sverige idag på romani chib, lovari

Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/lovari.

16.20
Ockupationens vardag

Norsk dokumentärserie från 2015. Kampen mot censuren. Ockupationsmakten tog kontroll över press, medier och kulturliv. Men det fanns de som fortsatte kämpa, för yttrandefrihet och mot censur.

16.50
Det goda livet

Brittisk matlagningsserie. Pizza med grönkål, lök och kastanjer. 16/1.

16.55
Världens natur: Det nya Indien

Brittisk naturserie från 2016. En gång härskade det asiatiska lejonet över enorma områden. I Bibelns texter är det Asiens, inte Afrikas lejon som det handlar om. I dag återstår en liten spillra i västra Indien. Men nu har det vänt. Lejonen ökar – och lever sitt nattliga liv mitt inne bland byarna.

17.45
Top gear

Brittiskt motormagasin från 2014. Jeremy, Richard och James försöker att bli bilentusiaster. Genom att köpa varsin billig klassiker sätter de sig in i en livsstil som de inte riktigt förstått sig på tidigare.

19.00
Kulturstudion

Samtal. Försnack med Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, musikrecensent, och programledaren Malin Jacobson Båth.

19.05
Mendelssohns En midsommarnattsdröm

Konsert. Felix Mendelssohn skrev den kända, lättflyktiga ouvertyren redan som 17-åring. Resten av musiken till pjäsen kom till senare. Däribland bröllopsmarschen vi alla kan gnola. I kvällens konsert leder John Eliot Gardiner sin Monteverdikör samt Londons symfoniorkester. Och det blir en totalupplevelse – unga skådespelare spelar också upp några nyckelscener ur Shakespeares komiska kärleksdrama.

20.00
Kulturstudion

Samtal. Malin Jacobson Båth samtalar med koreografen Alexander Ekman.

20.05
Midsommarnattsdröm

Svensk dansföreställning. Dansens underbarn Alexander Ekman fick publiken att applådera i över en timme vid premiären av hans Midsommarnattsdröm på Kungliga operan i Stockholm. En föreställning fylld med humor, lust och exceptionella dansare. I vidunderliga scener med dansande hö, ljumma vindpustar och godisregn spelas välbekanta och okända sidor av vår älskade högtid upp. Den rytmiska musiken leker med dansarna och väcker förundran över hur vi egentligen firar midsommar. I internationell press har Ekmans koreografi kallats ”Århundradets bästa scenkonst”. Nu ger SVT dig möjlighet att se denna pärla från första parkett.

21.45
Kulturstudion

Samtal. Eftersnack med Malin Jacobson Båth och Alexander Ekman.

21.50
Falsk identitet

Fransk thrillerserie från 2016. Malotru styr Marinas uppdrag bakom ryggen på byrån. I Iran kommer Marina allt närmare Shapur Zamani, vars far tillhör den iranska samhällstoppen. Nadja förflyttas till husarrest på en bevakad adress i Syrien. I Paris återträder Cyclone i tjänst för att komma närmare Daesh-bödelns familj. Duflot fortsätter jakten på mullvaden vars existens plågar hela DGSE.

22.45
The newsroom

Amerikansk dramaserie från 2013. The Genoa tip. Ett tips om en nyhet som kommer att få tv-bolaget på knä börjar bli mer påtagligt. MacKenzie och Sloan försöker få Will att prata om drönare, medan Don uppmanar honom att backa Troy Davis. Neal grips av polisen på Wall Street. 18/1.

23.40
Dolly

Svenskt film- och tv-magasin från 2017. Hannes Holm om hur hans sura gubbar gör succé i ”En man som heter Ove” och ”Delhis vackraste händer”. Christian Andrens liv är som en saga. Han var nära att dö i cancer som barn, nu har han huvudrollen i Guldbaggeaktuella filmen ”Jätten”. Maskören Eva von Bahr har chans att bli Oscarsnominerad för andra året i rad. Till studion tar hon med sig masken från Jätten. 18/1.

00.10
Hundra procent bonde

Dansk realityserie från 2016. För några år sedan fick Frank tag på en praktfull gammal ytterdörr. Nu vill han använda den i Kastanjegårdens nya boningshus, men först måste dörren kortas av något. Och så är det dags att provsmaka den hemgjorda bresaolan. 17/1.

00.40
24 Vision

inga Detaljer.

01.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

01.05
Sportnytt

inga Detaljer.

01.20
24 Vision

inga Detaljer.

02.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

02.05
24 Vision

inga Detaljer.

03.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

03.05
24 Vision

inga Detaljer.

04.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

04.05
24 Vision

inga Detaljer.

05.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.