Dagens tv-tablå för SVT2

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.Välj ett annat datum
Tid Program
08.30
Matens resa

Finlandssvensk matserie från 2016. Denna gång: morot. Var kommer maten ifrån, innan den hamnar på våra tallrikar?.

09.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

09.05
Studio Sápmi

Samisk pratshow från 2016. Gäst denna vecka är norska Arbeiderpartiets vice ordförande Helga Pedersen. Dessutom, två gäster från Sverige: konstnären Anders Sunna och artisten Sofia Jannok, som också står för musiken i programmet.

09.35
Hockeylaget

Program på teckenspråk. Säsongens sista match väntar och Hephata laddar för att avsluta serien med flaggan i topp. Vi återser Daniel Littorin som vilar upp inför säsongsavslutningen hos sina föräldrar i Örebro. Fredrik Öller gör en avstickare till Finland i sin roll som assisterande coach för det finska dövlandslaget. Kommer Christoffer Fleur äntligen få sitt drömjobb? Är han i form för att delta i den sista matchen? Kommer vi även få se Hanna Murray spela match?.

10.05
Gudstjänst

Från Equmeniakyrkan i Storsjöstrand. Pastor Gustaf Danielsson predikar och församlingens sångare och musiker medverkar. Sören Andersson delar sitt vittnesbörd och Åsa Andersson leder gudstjänsten.

10.50
Sverige idag på romani chib, arli

Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/arli. Svensk text.

10.55
Sverige idag på romani chib, lovari

Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/lovari.

11.00
Strike a pose: Madonnas dansare

K special. Dokumentär från 2016. Madonna gav sig ut på den kontroversiella turnén ”Blond ambition” 1990. Då spelades filmen ”Truth or dare” in. Där fick vi följa Madonna och hennes sju manliga dansare. Nu avslöjar dansarna sanningen om livet under och efter turnén. Det här är en dramatisk berättelse som tar oss med bakom kulisserna på ett av popkulturens mest omtalade fenomen. En film om att övervinna skam och hitta modet att vara den du är.

12.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

12.05
Kulturstudion

Samtal. Ella Petersson med gäster i studion serverar det bästa från landets scener. 22/4.

12.10
Leonard Bernstein - hur orkade karln?

Porträtt. Dirigent, pianist, kompositör. Entusiast och fascinerade pedagog. Leonard Bernstein, en av 1900-talets musikgiganter, hade många järn i elden. Svetten lackade och cigarettröken stod tät när han rörde sig helt obehindrat mellan de stora verken av gångna mästare och populära hits som ”West Side story” och ”On the town”. Här berättar de, som stod honom nära, om den både krävande och sårbare Bernstein: Barnen, Gustavo Dudamel, Stephen Sondheim och många fler.

13.00
Kulturstudion

Samtal. Ella Petersson med gäster i studion serverar det bästa från landets scener. 22/4.

13.05
Bernsteins älskade musikaler

Konsert. En festkväll med klassiker i musikalernas värld från Royal Albert Hall i London. ”Candide”, ”West Side story” och ”On the town” står förstås på programmet när dirigenten John Wilson hyllar Bernstein. Och får oss att inse hur produktiv kompositören faktiskt var. Bland solisterna märks Julian Ovenden, känd från Downton Abbey.

14.55
Kulturstudion

Samtal. Ella Petersson med gäster i studion serverar det bästa från landets scener. 22/4.

15.00
Motorsport

VM-deltävling. Rallycross. Från Portugal. Fortsätter i SVT1. Expert: Jonas Kruse, Kommentator: Johan Ejeborg.

16.00
Sverige idag på romani chib, kalderash

Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/kalderash.

16.05
SVT Nyheter

inga Detaljer.

16.10
Sverige idag på meänkieli

Veckans viktigaste regionala nyheter, på meänkieli. Svensk text.

16.15
Drakar: Myter och skrönor

Kanadensisk kortfilm från 2013. Max von Sydow spelar huvudrollen som Dr Alistair Conis, en excentrisk drömterapeut och expert på drakar. Skye Ingram, en ung kvinna vars liv påverkas av återkommande mardrömmar om drakar, söker upp Conis och han försöker hjälpa henne med att komma till roten med det onda. Skådespelare: Serge Houde, Laurence Leboeuf, Max von Sydow.

Medverkande: Serge Houde, Laurence Leboeuf, Max von Sydow

17.00
Romernas historia: 1900-tal

Svensk samhällsserie. År av förföljelse. Sverige har en historia av att förtrycka romer. Under 1900-talet tvångssteriliserades romer och många utsattes för rasbiologiska undersökningar. Vi får här vara vittnen till de år av förföljelse som romerna tvingats utstå i Sverige.

17.15
Habla ya!

Språkutbildning. Hacer amigos. Programledaren Tika utmanar 14-åriga Matilda att lära sig mer spanska genom att ställa frågor. Men först får Matilda en lektion i hur man inleder ett samtal med främlingar. UR. 2006.

17.26
Alors parle!

Språkutbildning. La cuisine. Det blir fullt fokus på ord som har med mat, kök och matlagning att göra. Och en fördjupning om fransmännens relation till baguetten. UR. Från 2016.

17.36
Life on Scilly

Språkserie. Last days of summer. Sommaren närmar sig sitt slut på Scilly. Dags för musikfestival. En hel del öl flyter där som det brukar, men hur reagerar Amy och Jess på faran med alkohol?. Från 2014.

17.50
#lovemilla

Finsk ungdomsserie. Mykkäelokuva. Något konstigt har hänt med Café Robot. Det är sig inte riktigt likt utan mer svartvitt. Bortsett från färgskalan verkar dock allting vara som vanligt, eller?.

17.54
#lovemilla

Finsk ungdomsserie. Ämpärin faija. Hinken orkar inte hålla undan sanningen längre, han måste berätta för sin farsa att han är gay. Hinkens pappa är inskränkt och ogillar när människor inte följer normen. Det gör att Hinken tvekar, hur ska det gå?.


18.00
Ays resa

Svensk dokumentärserie. Ombord på lyxkryssaren i Västindien lär sig Ay grunderna i taktil-teckenspråket ”Pro-tactile”. Hon tar chansen att teckna amerikanskt teckenspråk med de andra resenärerna. Tillsammans med sin ledsagare Julia Kankkonen snorklar hon i okänt vatten, tänjer sina gränser och testar flera av de äventyrliga aktiviteterna ombord. Något som också sätter relationen mellan henne och ledsagaren på prov.

18.30
Ays resa

Svensk dokumentärserie. Ombord på lyxkryssaren i Västindien lär sig Ay grunderna i taktil-teckenspråket ”Pro-tactile”. Hon tar chansen att teckna amerikanskt teckenspråk med de andra resenärerna. Tillsammans med sin ledsagare Julia Kankkonen snorklar hon i okänt vatten, tänjer sina gränser och testar flera av de äventyrliga aktiviteterna ombord. Något som också sätter relationen mellan henne och ledsagaren på prov.

19.00
Världens natur: Fjällens lilla härskare

Svensk dokumentär från 2017. Björn, kungsörn och ren i all ära, den som styr det ekologiska systemet i fjällen är en liten gnagare med attityd, fjällämmeln. Den kan vara helt osynlig några år, och då får fjällräven svälta. Men så plötsligt finns den överallt, kaxig, hungrig och ivrig på sex. Och fjällen sjuder av liv.

19.50
Älgmöten

Svensk naturfilm från 2014. Möten med älg under olika tider på året. Från vinterns skogsbeten på hyggen, via kalas på raps under vår och försommar och fortsättningsvis under sensommar och höst. Ett litet stycke svensk vardagsnatur i en film av Håkan Qvarnström. 2014.

20.00
Babel

Svenskt litteraturmagasin från 2017. Sara Paborn har skrivit om en bibliotekarie som vill förgifta sin man och Philip Teir om en sprucken kärnfamilj. Sara Danius om Svenska Akademiens steg in i appvärlden och så träffar vi Per Hagman i Rom. I ”Babels” följetong Poppoesi förvandlar Daniel Lemma en dikt av Karin Boye till ett stycke ljuv musik.

21.00
Aktuellt

inga Detaljer.

21.15
Agenda

Svenskt samhällsmagasin från 2017. Som att hitta en nål i en höstack – ”Agenda” har följt polisens sökande efter papperslösa. Debatt om avvisningarna mellan inrikesminister Anders Ygeman (S) och förre justitieministern Beatrice Ask (M). Franska presidentvalets första omgång: hur går det för Marine Le Pen?. Vi analyserar valresultatet med bland andra Carl Bildt (M). Programledare: Anna Hedenmo.

22.00
Dokument utifrån: Marine Le Pens väg mot makten

Fransk dokumentär från 2017. Mätningar visar att Marine Le Pen kan få nästan var tredje röst i det franska presidentvalet och därmed säkra en plats i valets andra omgång. Hon har arbetat hårt för att göra sitt parti, Front National, rumsrent och till och med uteslutit sin egen far och partiets grundare Jean-Marie Le Pen. Men frågan är om hennes ansträngningar är ärligt menade eller om det bara handlar om kosmetika för att locka nya väljare. Fortfarande omger hon sig med medarbetare från den yttersta högerkanten vars åsikter hon gör allt för att dölja.

23.00
Gudstjänst

Från Equmeniakyrkan i Storsjöstrand. Pastor Gustaf Danielsson predikar och församlingens sångare och musiker medverkar. Sören Andersson delar sitt vittnesbörd och Åsa Andersson leder gudstjänsten. tidigare i dag.

23.45
De ensamma - en film om adoption

Svensk dokumentär från 2017. Den stora gruppen av barn som adopterades på 1970-talet från länder som Sydkorea, Etiopien, Colombia och Indien är nu vuxna. De kan börja beskriva hur det är att vara adopterad. Ett Sverige som på många sätt uppfattades som ett tryggt land, visade sig kanske inte vara så tryggt för alla. En film av Osmond Karim om svårigheterna att hitta en identitet, att skapa relationer och att känna tillhörighet. 20/4.

00.45
24 Vision

inga Detaljer.

01.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

01.05
Sportspegeln

inga Detaljer.

01.35
Skattjägarna

Dansk antikvitetsserie från 2014. Søren får ta till spel och dobbel för att lägga vantarna på varor. Katrine är på jakt efter grillantikviteter och Rikke går på två marknader, väl medveten om att man måste vara på plats tidigt om man vill ha chans att göra fynd.

02.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

02.05
24 Vision

inga Detaljer.

03.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

03.05
24 Vision

inga Detaljer.

04.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

04.05
24 Vision

inga Detaljer.

05.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.