Dagens tv-tablå för SVT1

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

06.05
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

06.25
Gomorron Sverige

Nyhetsmagasin. Dagsaktuella gäster i intervjuer, debatter och diskussioner i soffan varje kvart. Tips om mat och resor och recensioner av film och böcker med mera. SVT Nyheter varje halvtimme med start 06.30. Vädret varje halvtimme med start 06.37. Sportnytt sänds kl 07.05, 08.05 och 09.05. Lokala nyheter sänds varje halvtimme med start 07.10. Läs text-tv sid 679.

10.00
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, musikkritiker på DN, som skrivit boken ”Den andra musiken”. Han vill avdramatisera bilden av klassisk musik som något upphöjt och svårtillgängligt. Kattskola med Susanne Hellman Holmström. Reportage om kameramodeller genom tiderna, människorna som brukat dem och bilderna som tagits. Ikväll om mellanformatskameran. Programledare: Linda Olofsson.

10.45
Det stora fågeläventyret

Svensk tv-lek från 2017. Nu ska det avgöras vilka tre par som kommer att åka till Peru för att göra upp om slutsegern, och vilket par som faller på målsnöret. I fågelskådarmeckat Falsterbo kämpar de fyra paren med att hitta fåglar ur tolv grupper. Kändisarna tävlar också, i samband med ringmärkning, fast med en hemlig och oväntad twist. I Base Camp delar de en känsloladdad sista middag tillsammans i Sverige, med mycket skratt och allvar. De sju tävlande som kämpar om en plats i finalen i Peru är Anders Bagge, Martina Haag, Daniel Norberg, Armand Krajnc, Bathina Philipson, Henrik Kruusval och Vanessa Falk.

11.45
Sverige!

Svenskt kulturmagasin från 2017. Gäst är sångerskan Lisa Ekdahl. I Motala träffar vi en pappa som arbetar med att lägga pärlplattor. Vi får dessutom besöka en dockteater för vuxna i Malmö.

12.15
Mästarnas mästare

Svensk tv-lek från 2017. Gruppfinal. Nu ska det avgöras vilka tre av de kvarvarande deltagarna som kommer att gå vidare till slutstriden. Första tävlingen är Kärran, en tuff gren som kombinerar styrka, explosivitet och intellektuell kapacitet. Deltagare i Grupp 1 är Janni Larsson, Brazilian jiu-jutsu, Martin Lidberg, brottning, Josefin Lillhage, simning, Emil ”HeatoN” Christensen, e-sport, Maria Rooth, ishockey, och Per-Olof ”Posa” Serenius, isracing.

13.15
Stories we tell

Kanadensisk dokumentär från 2012. Skådespelaren och regissören Sarah Polley bar på en hemlighet under många år. Till slut bestämde hon sig för att skildra sin familjs historia i en dokumentärfilm. Syskonen, pappan, närstående och vänner får berätta om sina upplevelser av liv, uppväxt och den stora familjehemligheten. Medverkande: Susy Buchan, Mark Polly, Joanna Polley, Michael Polley, Harry Gulkin,.


Regi: Sarah Polley

Mer omStories we tell
15.00
Strömsö

Finlandssvenskt livsstilsmagasin från 2016. Insekter är i dag inte godkända som livsmedel i EU, men somliga menar att de har potential att bli en viktig livsmedelskälla i framtiden. Elin och Paul tittar närmare på hur insekter skulle kunna användas i matlagning. Lee gör smycken av småsaker ingjutna i harts och Camilla visar hur man skapar ett fortlöpande mönster av en bild.

15.30
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 28/3 i SVT2.

16.00
Konståkning

Damernas korta program. VM. Från Hartwall Arena i Helsingfors. Kommentator: Lotta Falkenbäck, Cecilia Ingman.

18.00
Rapport

inga Detaljer.

18.13
Kulturnyheterna

inga Detaljer.

18.25
Sportnytt

inga Detaljer.

18.30
Lokala nyheter

inga Detaljer.

18.45
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med Susanne Westergren, som skrivit boken ”Konsten att ta hand om ett dödsbo”. Johanna Westman står i köket. Maria Sundin tar oss med ut i rymden. Vi lär oss mer om byggnadsvård. Programledare: Pia Herrera.

19.30
Rapport

inga Detaljer.

19.55
Lokala nyheter

inga Detaljer.

20.00
Uppdrag granskning

Svenskt samhällsmagasin från 2017. Granskande samhällsprogram.

21.00
Kulturfrågan Kontrapunkt

Svensk frågesport från 2017. Frågesport om klassisk musik, konst och litteratur. Lag Ebba Witt-Brattström tävlar mot lag Peter Apelgren.

22.00
Nationen

Svensk historieserie från 2017. Den undangömda transhistorien. Människor som brutit mot föreställningar om kön har alltid funnits. Skådespelaren och journalisten Aleksa Lundberg berättar om Andreas Bruce som på 1800-talet föddes i en flickas kropp men som trots motstånd lyckades följa sin övertygelse att leva som man.

22.30
Lärlabbet

Svensk fortbildning från 2016. Ett forskande förhållningssätt. Hur kan man som lärare använda ett forskande förhållningssätt i vardagen?. Lärlabbet besöker Kulturskolan i Mölndal där Henrik Hansson handleder en grupp musiklärare i Learning study.

23.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

23.05
Dox: De dödsdömdas barn

Dansk dokumentär från 2017. Fler än 600 000 kinesiska barn har föräldrar i fängelse. När deras pappa döms till döden hamnar tre syskon på barnhemmet Sun Village. I samhället utanför vill ingen ha med dem att göra. Men på Sun Village får barnen en chans att bygga upp ett nytt liv i skuggan av föräldrarnas brott. Filmaren Kaspar Astrup Schröder har ägnat två år åt att skildra de dödsdömdas barn.

00.40
Hotell Halcyon

Brittisk dramaserie från 2017. Hotellet firar sitt 50-årsjubileum, men Lucian kämpar för att hålla allt på plats allteftersom påfrestningarna blir större. Adil försöker tränga in Toby i ett hörn och hindra honom från att göra något hemskt. Garland och Lady Hamilton hittar något som de kan enas om, medan Emma fortfarande är förvirrad över männen i sitt liv.

05.15
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med Susanne Westergren, som skrivit boken ”Konsten att ta hand om ett dödsbo”. Johanna Westman står i köket. Maria Sundin tar oss med ut i rymden. Vi lär oss mer om byggnadsvård. tidigare i dag. Programledare: Pia Herrera.