Dagens filmer

Här hittar du tips på några av dagens alla filmer som sänds på TV

Kanal 5

V för vendetta

22:00 - 00:40

Amerikansk action från 2005. En ung kvinna vid namn Evey räddas från fara av en maskerad man som kallas ?V?. Han avslöjar sanningen om hennes förflutna. En plan, vars syfte är att starta en revolution som ska återföra frihet och rättvisa i ett samhälle genomsyrat av grymhet och korruption, gör att Evey och V slår sig samman. Skådespelare: Stephen Rea, Stephen Fry, John Hurt, Natalie Portman, Hugo Weaving.

 • Medverkande i filmen V för vendetta:
 • James McTeigue, Stephen Rea Stephen Fry John Hurt Natalie Portman Hugo Weaving

Filmen är från 2005

Kanal 5

Judge Dredd

00:40 - 02:30

Amerikansk science fiction-action från 1995. Året är 2139 och jorden är på väg att gå under. De människor som har överlevt lever i gigantiska städer där kriminaliteten frodas. I hopp om att få bukt med laglösheten inför myndigheterna ett nytt slags rättssystem med representanter vars makt är obegränsad. Den mest fruktade av dessa är Judge Dredd. Skådespelare: Jürgen Prochnow, Rob Schneider, Joan Chen, Max von Sydow, Sylvester Stallone, Armand Assante, Diane Lane.

 • Medverkande i filmen Judge Dredd:
 • Danny Cannon, Jürgen Prochnow Rob Schneider Joan Chen Max von Sydow Sylvester Stallone Armand Assante Diane Lane

Filmen är från 1995

Kanal 9

Good morning, Vietnam

21:00 - 23:30

Amerikansk dramakomedi från 1987. Adrian Cronauer anländer till Saigon och redan morgonen därpå börjar han sända radio på ett sätt som inte tidigare har hörts på det militära området. Adrian Cronauer blev soldaternas idol, befälens mardröm och civilbefolkningens märkligaste upplevelse av en västerlänning. Skådespelare: Robin Williams, Noble Willingham, Forest Whitaker.

 • Medverkande i filmen Good morning, Vietnam:
 • Barry Levinson, Robin Williams Noble Willingham Forest Whitaker

Filmen är från 1987

SVT2

Moving Sweden: Min faster i Sarajevo

16:15 - 17:15

Svensk novellfilm från 2016. Zlatan har inte varit i Bosnien sedan han flydde landet för mer än 20 år sedan. Men han vill inte berätta om hemlandet då det för honom är förknippat med så många hemska minnen. Hans dotter Anja bestämmer sig för att ta saken i egna händer och bokar en resa för dem båda till Sarajevo. Guldbaggebelönad film. Moving Sweden är en filmsatsning som ska ge nya historier och nya spännande former. 28/6.

 • Medverkande i filmen Moving Sweden: Min faster i Sarajevo:
 • Goran Kapetanovic

Filmen är från 2016

SVT2

Petra von Kants bittra tårar

22:15 - 00:15

Västtyskt drama från 1972. Petra von Kant bor tillsammans med sin sekreterare Marlene och upplever en kort och nedbrytande förälskelse med Karin. Efter den omskakande kärlekshistorien visar Petra en mera uppskattande och mänsklig attityd mot Marlene, som dock väljer att flytta från henne. Skådespelare: Hanna Schygulla, Gisela Fackelday, Eva Mattes, Margit Carstensen, Irm Hermann.

 • Medverkande i filmen Petra von Kants bittra tårar:
 • Werner Fassbinder, Hanna Schygulla Gisela Fackelday Eva Mattes Margit Carstensen Irm Hermann

Filmen är från 1972

TV6

Tillbaka till framtiden del 2

17:30 - 19:30

Amerikansk science fiction-komedi från 1989. Doc, Marty och Jennifer åker till år 2015 med sin DeLorean-tidsmaskin för att rätta till några problem i framtiden. Men Biff stjäl tidsmaskinen och åker tillbaka i tiden och ger en bok med 50 års sportresultat till sitt yngre jag. Nu måste Marty åka tillbaka i tiden för att stoppa den yngre Biff från att utnyttja boken. Skådespelare: Michael J. Fox, James Tolkan, Christopher Lloyd, Thomas F Wilson, Lea Thompson, Elisabeth Shue.

 • Medverkande i filmen Tillbaka till framtiden del 2:
 • Robert Zemeckis, Michael J

Filmen är från 1989

TV6

Tillbaka till framtiden del 3

21:00 - 23:15

Amerikansk komedi från 1990. Doc Brown och Marty McFly har tack vare tidsmaskinen hamnat i vilda västern år 1885 och Doc bestämmer sig för att stanna kvar där. När Marty har återvänt till 1955 får han syn på Docs gravsten och inser att han måste färdas tillbaka till 1885 för att rädda Doc. Skådespelare: Michael J Fox, Lea Thompson, Thomas F Wilson, Christopher Lloyd, Thomas F. Wilson, Michael J. Fox, Mary Steenburgen.

 • Medverkande i filmen Tillbaka till framtiden del 3:
 • Robert Zemeckis, Michael J Fox Lea Thompson Thomas F Wilson Christopher Lloyd Thomas F

Filmen är från 1990

TV8

Vid din sida

21:00 - 23:30

Amerikanskt drama från 1998. Jackie är inte bekväm med att hennes barn och föredetta man nu bor tillsamman med en annan kvinna. Men allt förändras då hon drabbas av cancer. Skådespelare: Ed Harris, Jena Malone, Liam Aiken, Julia Roberts, Susan Sarandon.

 • Medverkande i filmen Vid din sida:
 • Chris Columbus, Ed Harris Jena Malone Liam Aiken Julia Roberts Susan Sarandon

Filmen är från 1998