Dagens filmer

Här hittar du tips på några av dagens alla filmer som sänds på TV

SVT1

Spöket på Bragehus

14:45 - 16:10
Spöket på Bragehus

Svensk komedi från 1936. Tre gamla fröknar sitter på Bragehus och diskuterar sin syssling Adrienne, som ska få ärva hälften av gården. De har planer för henne och vill att hon ska gifta sig med deras nevö, som ska ärva andra hälften, men som utvandrat till USA. Men när en agronom får anställning för att rycka upp ägorna, som håller på att förfalla, blir det inte som fröknarna tänkt sig. Skådespelare: Tollie Zellman, Gerda Björne, Märta Lindlöf, Annalisa Ericson, Adolf Jahr.

  • Medverkande i filmen Spöket på Bragehus:
  • Tancred Ibsen Ragnar Arvedson, Tollie Zellman Gerda Björne Märta Lindlöf Annalisa Ericson Adolf Jahr

Filmen är från 1936

SVT1

Fear and loathing in Las Vegas

23:15 - 01:20
Fear and loathing in Las Vegas

Amerikansk dramakomedi från 1998. Los Angeles. Sportjournalisten Raoul Duke skall rapportera från en motorcykeltävling i Las Vegas. Tillsammans med sin advokat och partner doktor Gonzo färdas Duke i en öppen cheva fullastad med kända och okända droger. Väldiga doser alkohol och knark tas, med färgrika hallucinationer som följd ? och till slut blir dessa vrångbilder svåra att skilja från verkligheten, också för åskådaren. Skådespelare: Tobey Maguire, Cameron Diaz, Christina Ricci, Johnny Depp, Benicio Del Toro.

  • Medverkande i filmen Fear and loathing in Las Vegas:
  • Terry Gilliam, Tobey Maguire Cameron Diaz Christina Ricci Johnny Depp Benicio Del Toro

Filmen är från 1998

TV6

Edge of darkness

21:00 - 23:20
Edge of darkness

Brittisk-amerikanskt actiondrama från 2010. Thomas Craven är en mordutredare i Boston. När hans dotter mördas på trappan till deras hus tror han först att det var honom de var efter. Men han får snart tag i bevis som ändrar hans uppfattning, och bestämmer sig för att gå till botten med utredningen. Craven får reda på att hans dotter levde ett hemligt liv som ledde till mordet. Och han dras in i en dunkel värld med hemliga överenskommelser på regeringsnivå. Skådespelare: Danny Huston, Shawn Roberts, David Aaron Baker, Mel Gibson, Ray Winstone.

  • Medverkande i filmen Edge of darkness:
  • Martin Campbell, Danny Huston Shawn Roberts David Aaron Baker Mel Gibson Ray Winstone

Filmen är från 2010