Dagens filmer

Här hittar du tips på några av dagens alla filmer som sänds på TV

Kanal 9

V för vendetta

21:00 - 23:50

Amerikansk action från 2005. En ung kvinna vid namn Evey räddas från fara av en maskerad man som kallas ?V?. Han avslöjar sanningen om hennes förflutna. En plan, vars syfte är att starta en revolution som ska återföra frihet och rättvisa i ett samhälle genomsyrat av grymhet och korruption, gör att Evey och V slår sig samman. Skådespelare: Stephen Rea, Stephen Fry, John Hurt, Natalie Portman, Hugo Weaving.

  • Medverkande i filmen V för vendetta:
  • James McTeigue, Stephen Rea Stephen Fry John Hurt Natalie Portman Hugo Weaving

Filmen är från 2005

SVT1

Calle P

14:40 - 15:50

Svensk komedi från 1965. Calle P är en hängiven uppfinnare. Han har nu uppfunnit en bil som kan fällas ihop till storleken av en resväska. Men när han presenterar sin uppfinning för myndigheterna uppstår en konflikt. De har nämligen hittat en ny lösning av trafiksituationen i Stockholm med en rad nya trafikleder, som korsar varandra härs och tvärs. De gör nu allt för att förhindra Calle P:s uppfinning att bli verklighet. Skådespelare: Lena Söderblom, Frej Lindquist, Sune Mangs, Carl-Gustaf Lindstedt, Lill Lindfors.

  • Medverkande i filmen Calle P:
  • Robert Brandt, Lena Söderblom Frej Lindquist Sune Mangs Carl-Gustaf Lindstedt Lill Lindfors

Filmen är från 1965

SVT1

Borgman

22:25 - 00:20

Nederländsk-belgisk-dansk thriller från 2013. En dag anländer Borgman till en familj och börjar rasera den perfekta fasad som de har byggt upp. Han infiltrerar och intrigerar, och det dröjer inte länge förrän han har hela familjen i sitt våld. Skådespelare: Alex Van Warmerdam, Jeroen Perceval, Sara Hjort Ditlevsen, Jan Bijvoet, Hadewych Minis.

  • Medverkande i filmen Borgman:
  • Alex Van Warmerdam, Alex Van Warmerdam Jeroen Perceval Sara Hjort Ditlevsen Jan Bijvoet Hadewych Minis

Filmen är från 2013

TV3

En galen natt

21:00 - 22:50

Amerikansk komedi från 2010. Phil och Claire Foster lever ett tryggt, lugnt liv i förorten. För att inte fastna i rutiner går de ut på träff varje torsdag. Men en helt vanlig torsdag vänds deras tillvaro upp och ner, då de misstas för gangsters och måste fly hals över huvud med maffian tätt i hälarna. Det blir en natt de sent ska glömma. Skådespelare: Tina Fey, Mark Ruffalo, Steve Carell.

  • Medverkande i filmen En galen natt:
  • Shawn Levy, Tina Fey Mark Ruffalo Steve Carell

Filmen är från 2010

TV6

Grannpatrullen

21:00 - 23:00

Amerikansk science fiction från 2012. Evan, Bob, Franklin och Jamarcus är med i en grannpatrull för att fly från sin tråkiga vardag. Allt står dock inte rätt till i småstaden där de bor och snart upptäcker de att deras kvarter är fullt av utomjordingar som utger sig för att vara vanliga stadsbor. Skådespelare: Jonah Hill, Richard Ayoade, Vince Vaughn, Ben Stiller.

  • Medverkande i filmen Grannpatrullen:
  • Akiva Schaffer, Jonah Hill Richard Ayoade Vince Vaughn Ben Stiller

Filmen är från 2012